Igazi lounge lesz az első elektromos VW SUV beltere

Hamarosan bemutatkozik a Volkswagen ID.4 sorozatgyártású változata, a belsejét már láthatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fontos modellnek ígérkezik a Volkswagen ID.4, hiszen ez lesz a márka első elektromos SUV-ja, ami talán megteremti az elérhető kategóriába tartozó, mégis prémium minőségű környezetbarát autózást a nagy helykínálatú járművek közt.

Még ebben a hónapban szeretné bemutatni a Volkswagen első elektromos SUV-jának, az ID.4-nek a végső változatát, melynek rendhagyó módon első darabjai nem sokkal később, még idén megérkezhetnek a vásárlókhoz. A németek most az utastér leleplezésével fokozzák a kedélyeket, az első hivatalos fotókon láthatjuk a prémium belteret, illetve a teljesen új slusszkulcsot.
Hirdetés
Beszálláskor elektromos kilincsek fogadnak, melyek mostanában egyre inkább elterjedtek az új autók körében, bár főleg a drágább márkák modelljei között. Alaphelyzetben az ajtópanelbe süllyesztve várják a fogantyúk az utasok érintését, a kulcs nyitógombjának parancsára viszont kiemelkednek, bár a valódi nyitás így sem mechanikai, a kilincs meghúzása inkább egy gombnyomásnak számít, mely elindítja az elektromos ajtónyitást. A kulcs is új, a képen látható darab lakkfekete, ami alaposan gyűjti majd az ujjlenyomatokat, de kétségtelenül elegáns. A beltérbe érkezve a Volkswagen elmondása szerint kifejezetten sok hely fogad, mind az üléseken, mind az 543 literes csomagtérben. A Volkswagen tervezői igyekeztek a jövőben várható autók minimalista stílusát megidézni, melyben az elektromos meghajtás, illetve az egyszer (talán) megvalósuló valódi önvezetés miatt számos alkatrész és funkció eltűnik majd, ezáltal egyszerű, mégis nagy helykínálatú utasterekre számíthatunk. A tágasság érzését tovább növeli az opcionális, dönthető panoráma napfénytető, illetve a sebességváltó, és így a kardánalagút hiánya miatt felszabadult hely az első ülések között, amit a Volkswagen az ikonikus, ugyanakkor a futurisztikus beltérbe talán legkevésbé illő, műanyag redőnyös tárolórekesszel helyettesített. Új funkció lesz az ID. Light, ami szinte életet ad a járműnek: egy fénycsík helyezkedik majd el a szélvédő alatt, ami különböző módon reagál a sofőr parancsaira és az úttesten történő eseményekre. Kívülről például jelzi, ha bezárjuk vagy kinyitjuk a kocsit, de belül is villogással jelzi a bejövő hívásokat, a ráfutásgátló lassításra, vagy a navigáció sávváltásra irányuló parancsát. A belső fényrendszer természetesen hangulatvilágítást is kínál, összesen harmincféle színből választhatnak a lazulásra vágyó utasok.
Hirdetés
A nagy helykínálaton és a fejlett infotainment rendszeren kívül az ülések kialakítása is hozzájárul a - bűntudat-mentes - kényelemhez, bevonatuk állati eredetű anyagok felhasználása nélkül készül, ráadásul 20%-ban újrahasznosított PET-palackokból. A legelső, limitált szériás modellben az emberek hátának egészségéért kampányoló, német AGR szervezet által elismert ülések gondoskodnak majd a hosszú távon is fájdalommentes utazásról. A középkonzolon feltűnnek még a lakkfekete és az alumínium hatású díszelemek, illetve az önálló központi képernyő is. Remélhetőleg minden menetrend szerint alakul, és hamarosan láthatjuk-próbálhatjuk az ID.4-et.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?