Igény van a háromkerekű Morgan replikákra

Nincs ki a négy kereke az új Morgan-nek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Háromkerekű személy- és teherautókkal kezdte a Morgan, most újra ilyen autókat gyártana, mert nagy a kereslet az utánzatokra.

Éppen száz éves születésnapját ünnepli a brit Morgan manufaktúra, amely háromkerekű járművek gyártásával kezdte az üzletet - az első négykerekűt csak 1912-ben mutatta be. Ennek keretén belül megvizsgálták annak a lehetőségét, hogy újra háromkerekű autót készítsenek. Egészen addig csak találgatás volt, amíg Jill Price, a cégvezető Charles Morgan testvére a Morgan Three Wheeler Club összejövetelén meg nem erősítette ezt az értesülést. Elmondása szerint már közel vannak a sorozatgyártáshoz. Az Angliában gyártott autókba az eredeti JA Prestwhich erőforrás modern változatát építenék, és az 1-1,1 liter közötti lökettérfogatú kéthengeres, nagyjából 90 lóerős teljesítménnyel hajtaná a hátsó kereket. Előzetesen 46 000 brit fontos vételárról lehet hallani a projekttel kapcsolatban, aminek az ötlete onnan származik, hogy az Egyesült Államokban készülő Liberty Ace Morgan háromkerekű-utánzat igen népszerű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?