Ígéretes veteránautós rendezvény a Balatonnál

Veterán Autó Találkozó Balatonvilágoson

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt években országszerte mind több veteránautós esemény kínálkozik, e hét végén Balatonvilágoson lesz érdekes tárlat.

Nem kérdés, hogy virágzik a veteránautós élet. Itthon is, világszerte is. A fővárosban egyre nagyobbak a rendezvények, s ugyanakkor az ország számos pontján is gombamód szaporodnak. Van már Balatonvilágoson is, azaz a Balaton Budapesthez legközelebb eső falvában. Az első Balatonvilágosi Veterán Autó Találkozó 2011-ben volt, akkor 30 autó sorakozott fel, egészen szép kis tárlat állt össze, már akkor is több külföldi résztvevővel. Tavaly sajnos kihagytuk, pedig - mint azt a rendezőktől megtudtuk - akkor 104 veteránjármű vett részt. Idén is hasonló felhozatalt várnak, mivel ugyanezen időben Horvátországban és Ausztriában is lesz veterános esemény, a tavalyinál kevesebb külföldi és több hazai résztvevővel.
Hirdetés
A már május 17-én, pénteken kezdődő, a regisztráltaknak 2,5 napig tartó esemény fő napja a szombati. Délelőtt a balatonvilágosi Magas-parton sorakoznak fel az autók. Lesz alkatrész-felismerő és ügyességi verseny, majd délután a falun keresztül a Club Aliga, azaz az egykori pártüdülő területére vonul a veteránautók konvoja. Délután a helyi népdalkör és a Pannónia citerazenekar előadása, valamint egy még ismeretlen, meglepetésként tartogatott sztárvendég színesíti majd a programot - a főszereplők persze az autók és tulajdonosaik lesznek. Felújításokról szóló anekdotákból biztosan nem lesz hiány, s hogy a látogatók még élethűbben el tudják képzelni, hogy mit jelent egy autó felújítása, nem csak restaurált példányok, hanem fellelési és munka közbeni állapotban lévők is megtekinthetők lesznek.
Vasárnap országúti túrára indul a mezőny, Balatonkenesére fognak vonulni a résztvevők, azaz országúti menet közben is látható lesz a konvoj. Ez nyilván azt jelenti, hogy 10:30 és 13:00 között tumultus várható a 71-es úton. Jó hír, hogy bár a rendezvény már tavaly is óriási volt, belépőjegy még mindig nincs, s a szervezők nem üzletet kívánnak csinálni a veteránautók népszerűsítéséből, hanem egy kellemes, baráti hétvégét ajánlanak. A veteránautóval regisztrálók fejenként 12 ezer forintért kapnak 2 éjszakára szállást, napi kétszeri meleg étkezést, reggelit és sétahajókázást. Ilyen jó ajánlat sajnos nemigen létezik a magyar tengernél. Persze ehhez veteránautó kiállítása szükséges, ami bizony sokba kerül. Hogy mennyibe? Akit érdekel, kérdezze bármelyik tulajt, például hétvégén, Balatonvilágoson.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?