Így építhetsz Alfa versenyautót egy MX-5-ből

Korhű csőváz és burkolatok rejtik az MX-5 technikát ebben a versenyautóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Modern technika, klasszikus külső, a végeredmény pedig még annál is különlegesebb a Tipo 184 kit carban.

Talán elég sokan elgondolkoztak már azon, mennyire jó lenne átélni az első Formula versenyautók élményét. Az együléses, nyitottkerekes remekművekhez persze csak nagyon kevesen férhetnek hozzá lehetetlenül vastag pénztárcával, menni vele pedig szinte már senki nem mer az értékük miatt. Az élmény viszont most egy maroknyi embernek nem is túl sok pénzért átélhető. A Tipo 184 kit car azoknak szól, akik egy kis építési hajlammal valami olyat szeretnének alkotni egy teljesen hétköznapi MX-5-ből, ami autentikus, egyedi és műszakilag is rendkívül érdekes. A Tipo 184 kit car építőkészlet megalkotásáért pedig nem másnak mondhatunk köszönetet, mint a Wheeler Dealers (Autókereskedők) jelenlegi szerelőjének, Ant Ansteadnek.A Tipo 184 egy olyan csomag, amiben megérkezik az autó önmagában is művészinek tűnő csőváza, a burkolatok, kerekek, kipufogórendszer, műszerfal, utastérelemek és még apróságok. A műszaki tartalomhoz pedig szükség lesz egy MX-5 NB-re, vagyis a második generációs roadsterre, amiből már nálunk is 1 millió forint alatt beszerezhető műszakilag karbantartott példány.

A Tipo 184 ára 10 000 dollár, de ennyiért Ant Anstead személyesen segít az összeszerelésben, vagyis az élmény sokkal több, mint bármelyik kit car esetében, és ez is elég jól bizonyítja a szerelő megszállottságát.

Még arra is volt gondja, hogy a tárcsafékekre olyan burkolatot tervezzen, ami elrejti azokat és korabeli dobfékeknek látszanak. Az eredeti, Tipo 158 alapján készült, Fangio ezzel nyerte az egyik első versenyét, az autóval pedig 1938 és 1951 között 54-ből 47 futamot nyertek meg. Az eredeti autó neve az 1,5 literes 8 hengeres motorból ered, a kit car csomag pedig az 1,8-as 4 hengeres miatt kapta a Tipo 184 nevet. Mindössze csak 10 darab készül belőle, legalábbis egyelőre, az alkotó így tudja garantálni, hogy személyesen is részt vesz az építésben, később persze lehet, hogy többet is legyárt, vagy már készül valami hasonlóan nagy dobásra. Az építésről és a részletekről Mike Brewerrel közös Wheeler Dealers epizód is készült:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?