Így fog kinézni az új Nissan Z sportkocsi!

Jön az új Nissan Z portautó, megmutatták a sziluettjét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Másfél év alatt 12 új és frissített modellel készül a Nissan, melyek közül a legérdekesebb mindenképp az új Z sportautó, mely most már hivatalosan is érkezik - észbontó formával.

A Nissan sikeres sportautó sorozata egy ideje kétséges állapotban tengődött, a jelenleg is kapható 370Z-t 2008-ban mutatták be, mára finoman szólva is kiöregedett. Most viszont jó hírek érkeztek egyenesen a Nissantól, amik alátámasztják a korábbi hírfoszlányokat, miszerint a márka levédetett egy új Z logót és egy 400Z modellnevet. A márka most egy rövid videóban ismertette a következő 18 hónapra szóló tervét az új modellek bemutatója kapcsán, mely egyszerű, ám annál sokatmondóbb.
Hirdetés

Hirdetés

12 új modell érkezik másfél éven belül a Nissan kínálatába, melynek középpontjában az új Z sportautó áll. A sziluettből kiderül, hogy tovább használják a klasszikus, hátfalig elnyújtott tetőt és a hosszú géptetőt. Némileg megidézik a kerek lámpákat a korai 240Z sportkocsiról, az új egységeken pedig látszik, mi lesz a Nissan további irányzata az egységes arculat terén; a fényszórók minden modellen alul-felül kapnak egy-egy ledes menetfényt. A Z sportautó C-oszlopára kerül a modellmegjelölés, ahogy régen is, és egy csinos króm szegély húzódik végig a szélvédőtől a tetővonal ívén a hátsójáig. A hírek szerint a Nissan szakít a szívómotorral, de maradnak a V6-nál. A 400Z-ként emlegetett új modell 3,0 literes biturbó motort kaphat 400 lóerővel, és ha minden igaz, akkor alapvetően kézi váltóval; továbbra is feláras lesz az automata váltó.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?