Így készíthetünk Ford F-150 Raptort otthon

Gurul, rugózik, és még az ajtók is nyithatók a fából faragott Fordon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az otthoni karantén unalmas óráit akár fafaragással is eltölthetjük, némi kézügyességgel egy Ford F-150 Raptor is életre kelhet néhány deszkából.

Hirdetés
Egy bő tízperces videóban lehetünk szemtanúi, ahogy néhány fadarabból egy precízen megmunkált Ford F-150 Raptor születik. Az elején a folyamat egyszerűnek tűnik, egy kinyomtatott fotó szolgál a modell alapjául, innen vetülnek át a fára a különböző elemek, később viszont sok méréssel tarkított aprólékos munka következik. A kabin jobb és bal oldala után a kerekek kivágása következik, majd a homlokfalat és a motorháztetőt követően a plató került fel a Fordra. A modell szinte teljesen fából készül, csak kevés csavar kerül a fa karosszériába, leginkább csapok és nútok tartják össze a Raptort.
Hirdetés
A való életben terepralis felhasználásra is alkalmas F-150 Raptor fából készült mása nem csak egy statikus tárgy, hanem guruló és kormányozható kerekekkel is rendelkezik, ezen kívül a rugóknak és a lengőkaroknak hála működő felfüggesztés is került az apró platós alá. De nemcsak az autó alatt, hanem az alváz fölött is találhatóak mozgó alkatrészek, az utastér összes ajtaja, a motorháztető és a plató is nyitható. A modell elkészítésének időigényére nem derül fény, de semmilyen apró részlet sem maradhatott le a Fordról, így számos munkaórába telhetett a kisautó elkészítése. A Woodworking Art Youtube csatornáján további remekművek is láthatóak, Trump és Putyin elnöki autójának mása mellett egy Toyota Land Crusier és egy Bugatti Chiron is testet öltött, persze mind fából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?