Így készült az ország legnagyobb karácsonyfája

Ez a karácsonyfa már nem látható, de még mindig áll!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

December 21-23. között volt látható az ország legnagyobb karácsonyfája, amit a Magyar Közút a Megyeri híd segítségével alkotott meg. Bár a "fa" már nem látható, mutatjuk a "hogyan készült" videót.

Ahogyan arról beszámoltunk a héten, a Magyar Közút a Megyeri híd által alkotta meg az ország legnagyobb karácsonyfáját. speciális fényfestés kiépítése komoly munkát igényelt: összesen négy pontról, 32 darab nagyteljesítményű mozgóképes, valamint a ferdekábeleknél található 48 darab lámpa átalakítása adta ki a díszvilágítást. Ezen kívül 900 méter optikai kábelt és 1000 méter egyéb kábelt kellett elvezetnie a szakembereknek. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a rendszereket össze kellett hangolni és a lámpapozíciókat a ferdekábelek miatt aprólékosan meg kellett tervezni.
Hirdetés
Az elmúlt napokban pezsgő élet volt a híd környezetében: számos hobbi és profi fotós, családok, házaspárok, kerékpárosok, fiatalok és idősek egyaránt megcsodálták a helyszínen a hatalmas karácsonyfát. A közösségi oldalakon számtalan jobbnál jobb képet posztoltak az arra járók, melyekből nehéz volt válogatnia, de a Magyar Közút ezekből a fotókból többet is megosztott a saját Instagram és Facebook oldalán is. Mint közleményükben írják, a közútkezelő külön szeretné megköszönni az autósoknak, hogy a felhívásuknak eleget téve fokozott óvatossággal közlekedtek a díszvilágítás idején a térségben. Az alábbi videóban még visszanézhető a hatalmas karácsonyfa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?