Így látja majd a rendőr, amikor legközelebb áthajtasz a piroson!

Ismét a levegőből figyeltek a rendőrök, íme a legújabb drónos videó

E hónapban is kihasználják a rendőrségi drónokat az egyenruhások: újabb videócsokor érkezett a szabálytalankodókról, most épp Nógrád megyéből. Talán ebből majd tanulnak, akik csak akkor közlekednek szabályosan, amikor látják a rendőrautót.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, valamint a Salgótarjáni, a Pásztói és a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai fogták be ismét a mindent látó égi szemüket a szabálysértők lebuktatásához. A drónt először Salgótarjánban, a megyeszékhelyen vetették be, ahol egy forgalmas kereszteződés rendőrlámpájánál vadásztak a piroson áthajtókra, később Pásztón és Szécsényben az elsőbbség szabályainak betartását ellenőrizték.
Hirdetés
A rövid akciók szokás szerint sikerrel zárultak. Az ellenőrzések során a tilos jelzésen áthaladás, valamint az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező!”, avagy közismertebb nevén a STOP jelzőtábla figyelmen kívül hagyása miatt a rendőrök 18 szabályszegő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, egy esetben pedig figyelmeztetést alkalmaztak. A sofőröknek természetesen fogalmuk sem volt, hogy honnan látta a rendőr a szabálytalanságot, ám a mai technológiával az autóból már esélyed sincs észrevenni a kamerát, főleg nem akkor, ha az a fejed felett lebeg. Az alábbi videón látható, hogy mit lát eközben a drónt kezelő egyenruhás: ismét egyértelmű az összes felvétel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?