Így lesz alu kinézetű felnid lemezfelniből

Kedvenc orosz szerelőnk most alufelni-szerűt épített, lemezfelniből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Számtalan ponton nem érdemes házi barkács megoldásokat alkalmazni egy autón a biztonság miatt. A felnik piszkálása tipikusan ilyen, de hol érdekli ez az oroszokat?

Leginkább a balesetveszély miatt nem érdemes otthon mókolni a felnikkel, de ha nem is sérül meg senki a miatta okozott balesetben, akkor is jelentős kárt okozhat. Ezzel a gondolattal érdemes bele-, vagy inkább nem belevágni abba, amit kedvenc orosz szerelőnk, a Garage54 Youtube csatornáján most megosztott velünk. Felnit épít, megmutatja, hogy lehet olcsó lemezfelniből messziről elég jól kinéző, alufelni hatású kerekeket faragni.
Hirdetés
Az eredmény vélhetően semmiképp sem könnyebb, mint a kiindulási alap, miután acél rudakkal helyettesítette a lemezfelni tárcsa részét. Megtartotta a közepét és hogy a geometria ne menjen el, először behegesztette az új küllőket, majd kivágta a felesleget. Eltartott egy darabig, mire kiegyensúlyozta, de végül is, sikerült. A tesztúton nem érzett a művészünk semmi különleges rázkódást, vagy bármi változást a futásban, az eredmény jól sikerült, de csak városi tempóig gyorsított vele - s köztudott, ilyenkor még kevéssé jön ki a kerekek kiegyenlítetlensége. Egy ilyen egyszerű módon összehegesztett felninek megvan az a veszélye, hogy egyszerűen darabjaira hullik menet közben, szerencsére csak az érdekesség kedvéért készült el a próbadarab, használni azért ők sem fogják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?