Így már minimum két tankmotoros hotrod létezik

Volvót és egy tankot kereszteztek, az eredmény vérfagyasztó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A leghíresebb autóőrült már építtetett magának egyet, most egy kis műhelyben történik ugyanez egy Volvóval, kisebb költségvetésből.


Ez most nem az a tipikus motorcserélgetős hotrod építés, ez inkább olyan

van egy kis ez, meg az, építsünk belőle valamit.

Jay Leno a legőrültebb és leggazdagabb autóőrült, utóbbit nem csak tárcájára de fantáziájára is érthetjük. Neki már évek óta van egy tankmotoros hotrodja, ami nem csak csodálatosan néz ki, de működik is, és brutálisan megy. Valami hasonlót szeretett volna kihozni Victor is abból, amit épp talált, nem lesz kevésbé durva a Volvo PV455-ből készülő hotrod sem.
Hirdetés

Amit egyelőre látunk az persze csak egy félkész autó, ami nem garantált, hogy valaha is működni fog, és ha igen, vállalható lesz-e a vezetése. A Volvo-karosszéria otthon volt elfekvőben, ám Victor valahogy hozzájutott egy 38,8 literes V12-es dízel katonai motorhoz, ami korábban egy lánctalpas hídfektető céleszközben dolgozott. Ez a gép 520 lóerőt és 2600 Nm nyomatékot termel, ami finoman szólva is vállalhatatlan. Sokat dolgozott rajta, míg meglett a tuti kombináció, amivel értelmes szintre lehet redukálni a nyomatékot, végül néhány nyomatékváltó után egy BMW 525d-ből való ZF automata váltón keresztül sikerült eljuttatnia a kerekekhez roncsolás nélkül, így nagyjából 700 Nm-re tudja csökkenteni a rendszer a nyomatékot.Az alváz egyedi építés, a tengelyek egy harci teherautóból valók, és a motor működik, hallgassák hogy szól! Valójában csak egy gyors indítást mutat Victor, hiszen a rendszer még messze nincs kész.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?