Így (nem) autózhatunk Budapesten augusztus 20-án

Ünnepi útlezárások Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az augusztus 20-i ünnepen, illetve az azt megelőző hétvégén komoly forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten.

Az augusztus 20-án szokásos tűzijáték, illetve az egyéb ünnepi rendezvények miatt számos forgalmi korlátozásra számíthatnak, már az azt megelőző hétvégén a Budapesten útnak induló autósok. A BKK hosszas listát adott ki, melyet érdemes előre átfutni és nem a helyszínen szembesülni a lezárásokkal. Azok ugyanis komoly forgalmi torlódást, magyarul dugót generálhatnak majd, vélhetően a közelükbe sem lesz ajánlott menni autóval.
Budán az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:
 1. A Bem rakpart – Lánchíd utca – Clark Ádám tér térségében zajló programsorozat miatt augusztus 19-én (vasárnap) és 20-án (hétfőn) egész nap, illetve augusztus 21-én (kedden) hajnali 4:30-ig lezárják a forgalom elől a Bem József rakpartot a Bem József tér és Jégverem utca között, valamint a Lánchíd utcát is.
 2. Augusztus 19-én (vasárnap) 12 órától augusztus 21-én (kedden) 4:30-ig lezárják a Budai alsó rakpart Halász utcai felhajtóját. (Vasárnap 12 óráig a Fő utca irányából folyamatosan biztosított a Budai alsó rakpart megközelítése a Halász utcai lehajtónál.) A Fő utcára ezen időszakban a Batthyány tér felől a Ponty utcáig már csak célforgalomban lehet behajtani. A Fő utca további, Clark Ádám térig terjedő szakaszát lezárják. A Fő utcában a Batthyány tér és a Csalogány utca között két irányban haladhat majd a forgalom.
 3. Augusztus 19-én (vasárnap) déli 12 órától augusztus 21-én (kedden) 4:30-ig lezárásra kerül a forgalom elől az Alagút és a Lánchíd.
 4. A vízi- illetve légiparádé, majd a tűzijáték miatt augusztus 20-án, hétfőn, 9:00 órától augusztus 21-én, kedden hajnalig megállási tilalomra és lezárásokra kell számítani a Szent Gellért rakparton, a Döbrentei téren és a Budai alsó rakparton az Üstökös utca és a Rákóczi híd között.
 5. A tűzijáték idején augusztus 20-án, hétfőn délután kb. 17 órától Budán a Duna és a Petőfi híd – Irinyi József utca – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Villányi út – BAH-csomópont – Alkotás utca – Krisztina körút – Vérmező út – Margit körút – Bem József utca – Tölgyfa utca – Margit híd által közrefogott területet lezárják a forgalom elől, kb. éjfélig. A lezárt zónát határoló utakon lehet majd közlekedni, a Margit hidat kivéve, mely a tűzijáték idején zárva lesz a közúti forgalom előtt. A tűzijáték idején megnövekvő gyalogos forgalom esetén időszakosan a Petőfi hidat is lezárhatja a rendőrség. A fenti zárási időtartamban a zónába eső Lánchíd, Erzsébet híd és Szabadság híd lezárására is sor kerül.

Hirdetés

Pesten az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:
 1. A Szent István Bazilika előtti területen tartják a Szent Jobb körmenetet. A szentmise idején, várhatóan augusztus 20-án, hétfőn délután 14 órától este 20 óráig a Bazilika két oldalán elhelyezkedő utcákat, a Szent István teret valamint a Hercegprímás utca József Attila utca és Arany János utca közötti szakaszát lezárják. A körmenet a Zrínyi utca – Október 6. utca – (a résztvevők nagy létszáma esetén a Sas utca, Nádor utca) – József Attila utca – Széchenyi István tér – Akadémia utca – Arany János utca – Sas utca útvonalon érik el a Bazilikát. A körmenet útvonalát – az Október 6. utca Arany János utca és József Attila utca közötti szakaszát, a Sas utca Arany János utca és József Attila utca közötti szakaszát, a Hercegprímás utca Arany János utca és József Attila utca közötti szakaszát, a Nádor utca Arany János utca és József Attila utca közötti szakaszát, valamint a József Attila utca Bajcsy-Zsilinszky út és Széchenyi István tér közötti szakaszát – várhatóan 17:30-tól zárják le. Mindezekben az utcákban megállási tilalom lép érvénybe augusztus 19-én, vasárnap este 20 órától augusztus 21-én hajnalig.
 2. Augusztus 19-én, vasárnap 17:30 és 19:30 között, a Tisztavatás főpróbájának idejére lezárják az V. kerületi Kossuth Lajos teret a közúti forgalom elől.
 3. Augusztus 20-án, hétfőn 6 és 11 óra között le lesz zárva a Kossuth Lajos tér a forgalom elől.
 4. A vízi- és légiparádé idején, augusztus 20-án, hétfőn délelőtt 10 órától 11:45-ig lezárják a járműforgalom elől a Margit hidat.
 5. A tűzijáték idején, augusztus 20-án, hétfőn délután kb. 17 órától Pesten lezárják a Duna és a Margit híd – Szent István körút – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Múzeum körút – Kálvin tér – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd által közrefogott területet lezárják a forgalom elől, kb. éjfélig. A lezárt zónát határoló utakon lehet majd közlekedni, a Margit hidat kivéve, mely a tűzijáték idején zárva lesz a közúti forgalom előtt. A tűzijáték idején megnövekvő gyalogos forgalom esetén időszakosan a Petőfi hidat is lezárhatja a rendőrség. A fenti zárási időtartamban a zónába eső Lánchíd, Erzsébet híd és Szabadság híd lezárására is sor kerül.
 6. A tűzijáték idején a Széchenyi István téren az MTA parkolójában megállási korlátozást vezetnek be augusztus 20-án, hétfőn reggel 8 órától 21-én, kedden 04:30-ig. A vízi- és a légiparádé miatt további megállási tilalmak és lezárások várhatóak a Széchenyi felső rakparton, a Pesti alsó rakparton a Margit híd és a Közraktár utca között, a Március 15. téren és a Belgrád rakparton.


A Budapesti Közlekedési Központ az esti tűzijáték megközelítésére elsősorban a metrókat és a belvárosi csomópontokból a gyalogos megközelítést javasolja, a belváros megközelítésére pedig a tömegközlekedés járatait, melyek a normál hétvégi menetrendhez képest jelentősen sűrítve és számos vonalon meghosszabbított esti üzemidővel közlekednek az ünnepnapon. Azon főbb járatok, melyek utolsó járatai más napokon nem az utolsó metróhoz csatlakoznak, meghosszabbított üzemidővel közlekednek és bevárják az utolsó szerelvényeket. Lesz számos egyéb változás is, az útlezárások miatt számos járat módosított útvonalon, áthelyezett megállókkal közlekedik majd, részletes információk a BKK weboldalán[/url] találhatók.
Forrás: BKK.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?