Így nézhet ki a Skoda Superb utódja

Már rajzon a 2016-ban érkező harmadik generációs Skoda Superb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak két év múlva jön a harmadik generációs Skoda Superb, így még formájáról sem tudhatunk sokat, most csak egy skicc látható.

Még 2 évet várni kell a Skoda Superb utódjára, majd valami ilyesmi lehet

Nem újdonság, hogy 2016-ben várható a tavaly frissített Skoda Superb teljesen átdolgozott utódja, hiszen ezt már az év elején is tudni lehetett. Hogy milyen lesz? Nyilván a Vision C tanulmányhoz közeli, így a - messze nem biztosan gyári forrásból származó - első skicc is ahhoz hasonló, a mostaninál kecsesebb modellt ábrázol.

Hirdetés

Az sem újdonság, hogy a Superb továbbra is kapható lesz szedánként és kombiként is, előbbi kétféleképpen nyíló hátsó ajtaja viszont feledésbe merülhet, túlzottan drága, s hiába bravúros mutatvány, a vevők zömét nem érdekli annyira. Szintén nem új információ, hogy a Superb a nyolcadik generációs, már idén piacra lépő Volkswagen Passattal közös, tömegcsökkentést hozó alapokra fog épülni, ahhoz hasonlóan lekerül palettájáról a V6-os benzinmotor, csakis négyhengeres és turbós egységekkel lesz kapható. Csúcsdízele nyilván a Passatban debütált dupla turbós 2,0 literes Bi-TDI lesz 240 lóerővel, a benzines csúcs ugyanekkora TSI lehet 280 lóerővel. 1.4 TSI, 1.6 TDI szintén biztosan lesz, összkerékhajtás és DSG, távolságtartós tempomat és számos egyéb sofőrsegéd szintén nyilván szerepelni fog a Skoda-zászlóshajó kínálatában.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?