Így nézhet ki az új Honda Civic Type R

Kémfotók alapján megrajzolták a legélesebb Honda Civic következő generációját

Akár 400 lóerős hibrid hajtás is kerülhet az érkező Honda Civic Type R-be, melyet most a kémfotók alapján egész részletesen meg is rajzoltak.

Izgalmas hírek kaptak szárnyra pár nappal ezelőtt, amikben már az új Honda Civicről készült képek is láthatóak. Ezeket a formaterv levédetéséhez adta le a Honda, így amit látunk, abban már nagyjából biztosak lehetünk, hogy fog velünk szembe jönni az utcán pár év múlva. Ezek alapján külsős dizájnerek megrajzolták a Civic Type R következő generációját, ami a radikális megjelenésen túl nagyon érdekes megoldásokat is mutat. A karosszéria formája kissé változik, a Civic most is egészen kupés, de a lejjebb tolt hátsó lámpákkal még inkább négyajtós kupé fazont kap. A dizájnerek ügyeltek arra, hogy minden jellegzetes részlet rákerüljön, így a géptető levegőbeszívóját és a kerékjáratok szélesítéseit is felhasználták a jelenlegi modellről. Érdekes kialakítású lesz az új Civic orra, sokkal inkább hasonlít az Amerikában kapható új Accordhoz, mint a Civic jelenlegi generációjához. Érdekes részlet a kipufogóvégek felhasználása, a korábbi három helyett most négyet rajzoltak rá, ami nem biztos, hogy jó döntés lenne a kész autón. Hajtását tekintve még csak pletykák szálltak fel, amik 400 lóerős hibrid hajtásról szólnak a 2,0 literes turbómotor mellett két villanymotorral, ezzel viszont a kézi váltó vélhetően eltűnik majd a Civic Type R-ből.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?