Így nézne ki a nyolcas Golf a második generáció ábrázatával

Furcsa szerzemény született az évtizedek összekeverésével

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meghökkentő külsőt is kaphatna a Golf hamarosan érkező nyolcadik generációja, ha új ötlet nélkül maradnának a tervezők.

Nemrégiben már beszámoltunk egy hasonló régi-új modellről, abban az esetben a jelenleg futó Mercedes E-osztály kapta meg a W211-es széria dupla körlámpás orrát. Hasonló modell jelent meg kettes és az érkező nyolcas Golf házasításából, persze csak virtuálisan. Ugyan manapság divat lett a retro, de ebben az esetben kijelenthető, hogy biztosan nem a kettes Golfra fog hasonlítani a hamarosan megjelenő nyolcadik generáció, inkább a Volkswagenre jellemző módon a hetedik generáció tovább tökéletesítésére lehet számítani.
Hirdetés
A három és fél évtizedet áthidaló modell egészen különc külsővel rendelkezik. Az orron (újra) megjelentek a körlámpák, persze a mai kor elvárásai szerint nappali menetfénnyel, a fényforrásokat pedig a régi Golfokra jellemző vízszintes fekete rácsozás köti össze. A logó környékét azért nem hagyta érintetlenül a művész, ugyanis nem csupán a rács közepére tette a márkajelzést, hanem azon túlnyúlva beleér a lökhárítóba, modernizálva ezzel a kettes Golf megjelenését. A lökhárító alsó része viszont megtartotta a modern kinézetet, amivel így nem igazán harmonikus a megjelenés. Hátul sem maradt érintetlen az új Golf, itt a csomagtérajtó aljára tett márkajelzés az egyértelmű utalás a nyolcvanas évekbeli elődre, viszont a hátsó lámpák nem hasonlítanak a kettes Golf szögletes lámpáira, itt inkább a negyedik generáció gömbölyűbb fényforrásai adhatták az ihletet. Az ötlet érdekes, de vélhetően kevés Golf vásárló szeretne ennyire kilógni a tömegből, így egy átalakító kit sem biztos, hogy kifizetődő lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?