Így okoz rémálomba illő balesetet egy büntetőfékező idióta

Újabb videón, hogy miért kellene minden büntetőfékezőnek elvenni a jogosítványát

Bár a baleset helyszíne nincs a szomszédban, mégis tudunk azonosulni a jelenséggel: íme az újabb példa, hogy miért kell higgadtan, nyugodtan közlekedni, illetve hogy miért nem szabadna az utakra engedni azokat, akik szerint rendben van a büntetőfékezés.

Egy teherautó menetrögzítő kamerái vették fel egy Subaru és egy Mazda csatáját az autópályán Ausztráliában. Eleinte csak az látszik, hogy a Mazda sofőrje nem tart kellő követési távolságot, majd később jól kivehetően büntetőfékezgetni kezd az elöl haladó Subaru vezetője. Fontos megjegyezni, hogy tükrözve kell értelmezni a felvételt, hiszen Ausztráliában bal oldali közlekedés van érvényben, tehát a csata nem a külső, hanem a legbelső, leggyorsabb sávban zajlik. Miután elhaladnak a teherautó mellett, a Subaru nem húzódik le, nem engedi el a gyorsabban haladót, ezért a Mazda sofőrje úgy dönt, hogy szabálytalanul megelőzi Subarut a lassabb sávon.

Ekkor a vélhetően ideges sofőr már a sávváltásra figyel, a Subaru vezetője viszont ismét rálép a fékre, amire a Mazda sofőrje már nem tud időben reagálni.

Végül elrántja a kormányt, egyenesen a kamion elé, a hatalmas szerelvény sofőrjének pedig már esélye sincs megállítani a súlyos tonnákat maga mögött. A baleset legfélelmetesebb része azonban csak ez után következik: a kamion orráról lepattanó Mazda egy a külső sávban érkező teherautóba csapódik. Hab a tortán, hogy a Subaru sofőrje meg sem állt a baleset láttán, amit részben ő maga okozott. Az alábbi videón látható esetet szerencsére mindenki megúszta komolyabb sérülések nélkül, az anyagi kár viszont jelentős. Még így is ékes példája a videó, hogy miért kell nyugodtan, higgadtan, megfelelő követési távolságot tartva, a nagyobb járművek környékén kiemelt óvatossággal vezetni, illetve hogy miért alkalmatlan az autóvezetésre mindenki, aki szerint rendben van a büntetőfékezés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2024.07.02. at 12:20
    Permalink

    Meglehetősen “szoros a meccs”. Nehéz eldönteni, hogy melyik a hülyébb.
    Így elsőre azt mondanám, hogy a Subaru-s egy közveszélyes gyökér, aki mások életével játszik, míg a Mazda-s egy béna pö**.

Vélemény, hozzászólás?