Így pakolj egymásra négy kamiont!

Hajmeresztő mutatványt hajtott végre a Volvo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem nevezhető unalmasnak a Volvo felső vezetésének élete, a legújabb reklámban a haszongépjármű részleg elnökének kellett bizonyítania.

Kreativitásból és őrült ötletekből nincs hiány a Volvónál, ha kell, Jean-Claude Van Damme spárgázik két kamion között, figyelemfelkeltésnek pedig egy 2400 lóerősre tuningolt kamion[/url] se rossz. A legújabb videó elkészítéséhez négy Volvo haszonjárműre volt szükség, bár csak egynek a kerekei koptatták az aszfaltot. A guruló performansz akár egy vertikális bemutatóterem is lehetne, mivel az FH és FH16 mellett egy FM és FMX is szerepet kapott, amivel a négy típus friss változatának bevezetését hivatott reklámozni a Volvo. A mutatvány persze nem csak trükkfelvétel, hanem – a mérnökcsapat egyhavi munkájának eredményeként – valóban megalkották a teherautótornyot. Sajnos a meetingről nem készült felvétel, ahol először elhangzott az ötlet, de szerencsére a reklám elkészítésénél fogott a kamera.
Hirdetés
A torony alapjául szolgáló négytengelyes FMX még egy pótkocsit is kapott, hogy megfelelő legyen a hosszúság, továbbá a hátsó két tengely teherbírását megnövelték. Az így létrejövő teherautókupac 15 méter magasra nyúlik, az együttes tömeg pedig eléri az 57 tonnát. Az irányítás egy tapasztalt sofőr kezébe került, az általa dirigált FMX-nek pedig nem okozott gondot a torony cipelése, még ha csak minimális sebességre is kellett gyorsítani a túlméretes rakományt. A haszonjárművek mellett akadt még egy fontos szereplő, méghozzá a Volvo Trucks jelenlegi elnöke. Roger Alm nem mindennapi feladatot kapott, ugyanis a legfelül lévő teherautó tetejére kellett állnia, miközben lassan gurult az építmény. A Volvo teherautó részlegének elnöke a villámló égbolt alatt állva akár egy filmbeli főgonosznak is elmenne, ám úgy tűnik, hogy a svédeknél néha ilyen rendkívüli feladatokból is ki kell venniük a részüket a felső vezetőknek. Néhány évvel ezelőtt a cég korábbi elnöke egy teherautó orrán állt, amely szédítő magasságban lógott a víz felett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?