Így pattintanak meg egy BMW-t 2 perc alatt

Roncsolás nélkül, percek alatt fújták meg ezt a BMW M2-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kényelmes a kulcs nélküli nyitás-indítási rendszer, de hatalmas kockázatot is hordoz. A felkészült tolvajok percek alatt hajthatnak el az autóval bármiféle erőszak nélkül.

A legfrissebb elektronikai kütyük, berendezések, kényelmi extrák nem csak a tulajdonos szolgálatában állnak. Amikért súlyos felárat fizetünk, azok a tolvajok szemében új kapukat nyitnak az autó eltulajdonítása felé, épp ilyen a ma igencsak népszerű kulcs nélküli nyitás-indítási rendszer. Ezt a felvételt egy német családi ház felhajtója felé néző biztonsági kamera vette fel. A jelenet elején látható, ahogy egy kapucnis, maszkos arc oson a ház bejárata felé, kezében egy mobiltelefonnal. Később visszatér egy nagyobb eszközzel, mellyel már szinte pontosan afelé a pont felé tart, ahonnan a legerősebb jelet foghatja be az autó saját kulcsa felől. Eközben a társa, kezében egy jeltovábbító eszközzel az autó kilincséhez közelít, így másodpercekbe telik csupán, hogy az M2 lámpái felvillanjanak, mivel az autó kinyílt. A bejutás után még eltelik egy kis idő, a jel vélhetően elveszett közben, de így is egészen hamar sikerül beindítani a sportkocsit, aminek sorhatos turbómotorja és sport kipufogórendszere ablakremegtető robajjal indul be, majd hajtanak el az autóval a tolvajok.
Hirdetés
A jelenet háttere a következő: a téglalap alakú eszközzel befogták az autó kulcsának rádiójelét, miután az folyamatosan sugároz, majd az abban lévő kódot továbbították az autó felé, amitől az úgy érzékelte, hogy a saját kulcsa a közelben van, majd benne, tehát indítható. A kulcs közel lehetett a bejárathoz, így az első tanulság, hogy ne ott tegyük le, ahol belépünk a házba, hanem az autótól minél távolabb. A kulcs nélküli rendszerű autók kulcsa folyamatos rádiójelet bocsát ki, ezért az is lehet megoldás, ha otthon éjszaka, vagy bárhol, ahol ilyen szituáció előfordulhat, zárjuk be egy fém dobozba, de külön erre készült, fémmel bélelt kulcstartók is kaphatóak már. Az ellopott BMW M2 Competition egyébként pár órán belül megkerült, csupán 40 kilométerre jutottak vele a tolvajok, amikor feltűnt nekik, hogy utólagos nyomkövetővel szerelték fel az autót, majd magára hagyták a sportkocsit. A tulajdonos pontosan tudta, hol keresse a járművet, az esetről persze rendőrségi bejelentést is tett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?