Így repült a Ranger Raptor!

Kulisszatitkok a Fordtól a Ranger Raptor reklámvideó forgatásáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hollywoodi akciófilmeket megszégyenítő reklámvideókkal már többször is elkápráztatott minket a Ford, de nincs megállás. Itt az újabb látványos Ranger Raptor videó!

Legújabb reklámfilmjén sem spórolt a Ford. A sztori röviden annyi, hogy az új Ranger Raptor kiszabadul egy teherszállító repülőgépből, nagyot csapat egy földön álló gép alatt, majd hatalmas lendülettel gázol át a reptér sáros, vizes peremén. Ám a felvételt közel három hónapnyi tervezés előzte, amelynek során 38 fős stáb dolgozott egy lezárt repülőtéren, ahol régebben sugárhajtású katonai repülőgépeket építettek és teszteltek. A hosszas tervezés után végül 3 nap alatt forgatták le a videót. Mielőtt megkezdték volna a munkát a valós helyszínen, a csapat összeállított a filmhez egy animációs filmvázlatot. Egyedül ez több mint 200 órányi munkát igényelt; később ez az animációs film képezte minden egyes felvétel alapját, vagyis egyfajta mintaként szolgált a valódi forgatáshoz. Az ugrások és driftek kivitelezése a világhírű autós kaszkadőr, Paul Swift feladata volt, aki több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik, persze azért folyamatosan egyeztetett a Ranger ausztrál mérnökcsapatával.
Hirdetés
A forgatáson egyébként sorozatgyártású járművet használtak, amiben semmiféle utólagos mechanikus megerősítésre nem volt szükség. Egyetlen módosítást végeztek csak el rajta, ugyanis a szabványos biztonsági öv helyett, a versenysportban használt, többpontos öv óvta a kaszkadőr testi épségét. A filmben szereplő pilóták egyébként a valóságban is teherszállító gép pilótái. A forgatókönyv szerint a nyolcfős repülőszemélyzetnek 200 km/órás sebességgel kellett leszállnia az 1800 méter hosszú kifutópályán, hogy a nagysebességű kamerák drámai módon mutathassák be, amint a raktérben a Ranger Raptor letépi magáról a 22 méternyi acélláncot. Miután minden felvétel elkészült, az Imagination több száz órát töltött az utómunkálatokkal, hét különböző változatot készítve a filmből a különféle platformok és közönségeik számára. A végeredményt pedig az alábbi videóban láthatod!
Hirdetés
Sőt, megnézheted a kulisszák mögött készült videót is.
Hirdetés
Ha pedig nem láttad még a kifutó széria egyedi modelljeihez készült "westernfilmet", most érdemes pótolni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?