Így süllyed el a vatta új Lada egy videóteszt közben!

A vlogger elnézte a vízmélységet, aztán a tesztautó orrát elnyelte a pocsolya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Köztudott, hogy az orosz csoda szinte bármilyen terep-megpróbáltatással megbirkózik, a Late Brake Show vloggerének mégis sikerült megtalálnia a határait. A tesztautó átvételekor valószínűleg nem írták rá a papírokra, hogy nem tengeralattjáró a 4x4.

Minden autós újságíró és vlogger tudja, hogy a Niva, vagyis a 4x4 nagyon jó terepképességekkel rendelkezik, ez valószínűleg az olvasóink számára sem egy túl nagy újdonság. Az is árulkodhat alkalmasságáról, hogy 1977 óta árulják változatlan alapokon az oroszok. Persze, kap néha pár dizájnmódosítást, modernebb motorok kerülnek bele, és hivatalosan már 4x4-nek hívják, mert Niva néven az "utódja" fut, de attól még ez tényleg az a terepjáró, ami beteljesítette a szocializmus nagy álmát: túlélte a kilencvenes éveket, és meghódította egész Európát. Újra lehet kapni többek közt az Egyesült Királyságban is, amelynek apropóján a Late Brake Show youtube csatornája is elkérte pár körre a tesztautót.
Hirdetés
Eleinte egy normál videótesztnek indult az anyag, összehasonlították egy Suzuki Jimnyvel, aztán elmondták, hogy mit érdemes tudni róla és milyen vezetni a Nivát. A teszt nézői valószínűleg már ekkor is tudták, hogy az off-road rész lesz a legizgalmasabb: garantálhatjuk, hogy még így is felülmúlta az elvárásaikat. A teszt közben ugyanis Jonny Smith egy tévedés miatt olyan helyre hajtott a vízben, ahová nem kellett volna, amit természetesen a kísérődrón és az autó kamerái is rögzítették. A Lada orra elsüllyedt, a kabint elárasztotta a víz, Jonny pedig kimászott hátul, belátta, hogy ő hibázott és nem az autó, aztán megvárta a mentést. Nem szpojlerezek tovább, nézzétek inkább a videót, a vizezős-terepezős móka a 22. perc elején kezdődik. A Lada amúgy lábon ment haza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.07.06. at 09:50
    Permalink

    Annyi kiegészítéssel hogy a Niva ismét Niva néven fut 2021 áprilistól. Annyi kiegészítéssel hogy Niva Legend lett a neve (tehát már nem 4X4)
    Visszavásárolták a nevet a GM-től és a Chevrolet Niva is most (áprilistól) Lada Niva Travel-nek hívják de ez nem a Régi Niva utódja hanem egy valójában másik modell. Utód kb:2023-ban lesz de addig gyártásban marad a Niva Legend amiddig igény van rá (nyilatkozta a gyár szóvivője)
    Ugyan úgy mint az Uaznál a Hunter (régebben 469) vagy mint a 3309 (régebben 452)

Vélemény, hozzászólás?