Így száguld 260-nal az új Golf R a német autópályán

Videós végsebesség-teszten a legújabb Golf R

A videóban a sofőr szemszögéből láthatjuk, ahogy az új Golf R 320 lóerős, 2 literes TSI-je megtámadja az Autobahnt. A német kompakt legdurvább változata igen jól teljesít, ráadásul ebben a fekete színben kellően vad a megjelenése is.

428 newtonméteres csúcsnyomatékának és 320 lóerős maximális teljesítményének köszönhetően valamivel erősebb lett elődjénél a nyolcadik generációs Golf R, ráadásul a lapos, elnyújtott első lámpáknak hála még félelmetesebbé vált az ábrázata is. De mindez mellékes, hiszen ezeket az autókat nem a látványért, és nem is a számokért veszik, hanem a 4,7 másodperces százas sprint és a papíron 250 km/h végsebesség élményéért. Ezt élhetjük most át, magunkat a sofőr helyére képzelve a Test Drive Freak Youtube csatornájának legújabb videójában.
Hirdetés
A felvételen jól látható, hogy a kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotor probléma nélkül rántja fel hihetetlen tempókra a kasznit, de feltűnhet a sportos futómű keménysége is a kisebb útegyenetlenségeknél. Hivatalos végsebességét az autó óra szerint át is lépi a teszt során, érdemes megnézni a fekete Golf R száguldását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?