Így szenved az Autobahnon a magyarok kedvenc használt Golfja

Magyar valóság a német autópályán: vajon meglesz a 180 km/h a 75 lóerős Golf V-nek?

Nem való a német autópálya korlátlan szakasza az alapmotoros, 20 éves Golfnak, ám szerencsére ettől nem riadtak vissza a Youtube-on. Mutatjuk a videót, amelyen a végletekig tapossák a mindösszesen 75 lóerős benzinesnek.

A legfrissebb összesítés szerint ismét megnyerte az importautók csatáját a Volkswagen Golf, ráadásul a Használtautó.hu adataiból egyértelműen kiderül, hogy az 5. generáció a legnépszerűbb a hirdetések számát tekintve, ha kizárólag külföldi okmányokkal rendelkező autókra keresünk. Érthető, hiszen a nyugatabbra élők és dolgozók már szinte teljesen kezdik elengedni a Golf 2003 és 2009 között gyártott generációját, Magyarországon viszont éppen erre a korosztályra a legnagyobb az érdeklődés a Használtautó.hu adatai szerint. És félreértés ne essék, nem rossz az a Golf V, főleg akkor nem, ha egy jóval öregebb, netán rosszabb állapotú autóból ül át valaki. Azt viszont, hogy mennyire alkalmas a leggyengébb, mindösszesen 75 lóerős, 1,4 literes és 16 szelepes erőforrással a német autópályára, már mindenki döntse el magának. Az alábbi videóban ugyanis éppen egy ilyen autót vallatnak a sebességkorlátozás nélküli szakaszokon, és bár az autónak jó hosszú távra és eléggé komoly fordulatszámra van szüksége ahhoz, hogy elérje a végsebességének tűnő 180 km/órát, a Magyarországon szabályos 130 km/óráig egész korrektül teljesít.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?