Így születhet újjá a Citroën C5

Az elődökre semmi sem emlékeztet, a friss C4 formáját kaphatja meg a Citroën C5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem töltött be jelentős szerepet a középkategóriások mezőnyében a C5 eddigi két generációja. Vajon a harmadik tud olyat mutatni, amitől kelendő lesz?

Négy évvel ezelőtt tűnt el az európai piacról a Citroën C5 második nemzedéke. Ez azonban nem jelentette a típus pályafutásának végét, egy erősebb ráncfelvarrásnak köszönhetően a kínai vásárlók még mindig lecsaphatnak a 2007-es típus egy új példányára. Az idei évben viszont már tényleg nyugdíjba vonulhat a második kiadás, amit egy crossoveres jegyeket felvonultató modell válthat (igaz, ezt a C5 Aircross is megtette már lényegében).
Hirdetés
Korábban a Passat konkurenseként hivatkozhattunk a C5-re, de ha valóban a képek szerinti külalakkal debütál a modell, akkor nem a hagyományos középkategória lesz a vadászterülete. A külső erősen hasonlít a nemrég megjelent C4-re. A csíklámpák alá helyezett nagyobb világítótest, a lemezek domborításai és a hátsó sárvédőknél emelkedő övvonal már ismerős, ahogyan a ferde far is az eggyel kisebb modellről köszön vissza. A képek még csak az alaposan álcába bugyolált prototípus virtuális levetkőztetésének eredménye, de az biztos, hogy a sziluett nagyon hasonló lesz. Az EMP2 platformra épülő modell nagy valószínűséggel plug-in hibrid hajtással és tisztán elektromos kivitelben is elérhető lesz, ahogy a “varázsszőnyeg” néven futó progresszív lengéscsillapítás sem valószínű, hogy kimaradna a C5-ből. A konkurensekhez képest különc megjelenésű modellt hónapokon belül leplezhetik le a franciák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?