Így tehetjük vonzóbbá eladó autónkat

Nem kell regényt írni, elég tényeket mutatni az autóeladáshoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dokumentumfeltöltéssel is hirdethetjük már autónkat a Használtautó.hu rendszerében. Akár a szervizkönyv fotói, akár a számlák képei jelentősen növelhetik a portéka hitelességét.


Alapigazság, hogy használt autó vásárlásakor állapotot veszünk, az határozza meg a portéka árát. Igen ám, de csomó olyan eleme van az autóknak, amikbe egészen egyszerűen nem látunk bele, még több olyan, ami a fotókon nem látszik. Így aztán eladáskor, illetve vásárláskor különösen fontosak az olyan sarokpontok, mint az óraállás, illetve a szervizmúlt. Utóbbi leginkább azért, mert előbbit is hitelesíti, alátámasztja. A hazai autók esetében rendszám alapján lekérdezhető ugyan az NKH adatbázisába a tulajdonosváltásokkor, illetve a műszaki vizsgákon bejegyzett óraállás, de a külföldről származóaknál jellemzően csakis a szervizkönyvre lehet támaszkodni. Nyilván utóbbi is lehet másolat, de például fel lehet hívni az abban szereplő műhelyeket, hogy a bejegyzés szerinti időpontban járt-e náluk a megadott alvázszámú autó.
Hirdetés

Magyarán hitelesebb egy autó, ha van szervizkönyve, netán van róla állapotfelmérő-lap. Ahhoz pedig, hogy ezeket lássuk, nem kell feltétlenül az autókhoz elmenni. Néhány héttel ezelőtt a legnagyobb hazai használtautós hirdetési oldalon (Használtautó.hu) is elindult a dokumentumfeltöltés. A hirdetésfeladás során a képek után 12 dokumentumkép tölthető fel, ami aztán nagy felbontásban jelenik meg a hirdetésekben. A találati oldalakon jól látható, hogy mely hirdetések rendelkeznek feltöltött dokumentummal. Cikkünk írásakor A 102 473 hirdetésből 1641-nél volt összesen 4531 dokumentum, azaz a szolgáltatás indulása utáni második héten átlag szerint közel 3 dokumentum került egy-egy hirdetéshez. Nyilvánvaló, hogy minél többet töltünk fel autónkhoz, annál hitelesebb, meggyőzőbb lesz. Ráadásul a fölösleges érdeklődőket is megspórolhatjuk, hiszen minél több információt adunk autónkról, annál kevesebben fognak a részletek miatt érdeklődni, jobb eséllyel fognak megtalálni a komoly érdeklődők.
Utóbbi igencsak fontos, ráadásul, ha a vevők sem a helyszínen nézegetik az autó már megmutatott dokumentumait, gyorsabban, kényelmesebben, kevesebb fáradtsággal adhatjuk el autónkat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?