Így törik a Volkswagen ID.3

Összetörték a Volkswagen új elektromos autóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP letesztelt a Volkswagen új népautónak szánt modelljét, a jövőbe mutató ID.3-at, az eredmény kimagasló értékeket mutat.

Az Euro NCAP tesztcsarnokaiban a lehető leghamarabb igyekeznek összetörni a legfrissebb modelleket. Most épp az autóipar számára egyik legfontosabb újdonságból, a Volkswagen ID.3-ból zúztak össze pár példányt. A Volkswagen új népautó generációjának első példányai kimagasló értékeket értek el a teszten, melynek eredményeként öt csillaggal távozott a modell. A Pro felszereltségű ID.3 87%-os felnőtt utasvédelmet, 89%-os gyermekvédelmet 71%-os gyalogosvédelmet, míg a vezetéstámogató biztonsági elektronikák terén 88%-os eredményt ért el. A nemrég frissült és jelentősen szigorodott Euro NCAP mérési tematika alapján ezek az értékek rendkívül jók. A tesztbábuk sérüléseit illetően csupán a sofőr mellkasvédelme tűnt kevésbé jónak, ám a lábak és a fej védelme terén jól teljesített. Az ID.3 orra kis mértékben deformálódott frontális ütközésnél, oldalirányú ütközéskor autóval és oszloppal szemben pedig kimondottan biztonságosnak minősítették. Az Euro NCAP írásos véleménye alapján a Volkswagen ID.3 azzal együtt, hogy az új generáció népautójaként érkezett, a menetbiztonság terén sem köt semmiféle kompromisszumot.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?