Így törte össze Alonso az Indy-McLarent!

Nézd meg a videót Alonso csattanásáról!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első edzésnap technikai problémája után a második napon csúnyán összetörte versenyautóját Fernando Alonso.


Szerencsére nem sérült meg a spanyol versenyző a csattanásban, pontosabban a csattanásokban. Ugyanis a Dallara-Chevy először a külső falhoz ért hozzá, ami után a pályán átsodródva a belső fal következett, ahonnan ismét a külsőbe is belekóstolt.

„Alulkormányozottá vált az autó. Hiába vettem el a gázt a kanyar bejáratánál, ez már nem volt elég és elöl elveszett a tapadás. A fal túl közel jött és túl gyorsan” – próbált egy kis humort vinni az esetbe Alonso. „Sajnos ismét rengeteg pályán tölthető időt veszítünk emiatt. Elnézést kérek a csapattól, de tanulunk az esetből és a következő edzésen erősebben térünk vissza remélhetőleg”.
Hirdetés

A tegnapi edzés folyamán sokáig nem dőlt el, hogy mihez kezd a csapat. Elkezdik összerakni a törött autót vagy a tartalékkal folytatják? Végül az előbbi mellett döntöttek és amennyiben sikerül befejezni a munkát a mai edzés kezdetéig, akkor nem a tartalékkal lépnek pályára. A második edzésen egyébként ismét Will Power bizonyult a leggyorsabbnak a Team Penske Chevrolet motoros gépével, aki 369,7 km/h átlagtempót ért el. Alonso a baleset előtt 96 kört tudott megtenni, 362,7 km/h átlagtempót elérve, amellyel a 33. helyen rangsorolták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?