Így ver át a Skoda reklámja

Elgondolkodtató reklámfilmmel promózzák az új Skoda Fabiát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kell ám rosszra gondolni; nem az autó az átverés, épp ellenkezőleg. Annyira arra figyel az ember, hogy mást be sem fogad a szeme.


Nézzük a reklámot a tévében, meg a videómegosztón is, amíg el nem indul a kívánt videó (már, ha át nem léptetjük). Vegyen Ön is ezt, meg azt - szól a szöveg, de mit jegyzünk meg belőle? Tudományosan leírt tény, hogy az a reklám is beférkőzik a tudatunkba, amire nem is figyelünk. A hallott márkaneveket jobban vissza tudjuk idézni, és tudattalanul is, későbbi döntéseinknél felhasználjuk ezt. Ugyanígy van ez az autóreklámokkal is, de nem a Skoda Fabia brit kisfilmjével. Mivel a videó címe az, hogy Skoda Fabia figyelemteszt, ezért én is egyből rácuppantam a képernyőre. Végignéztem és konstatáltam, hogy nem történt semmi. Persze, hiszen a Fabia, egy nem sok érzelmet megmozgató, de korrekt kisautó - gondoltam. Aztán leesett, hogy hagytam magamat átverni.
Hirdetés


Az új Fabia eltereli a nézők figyelmét - szól a reklámduma, és tényleg! Egy átlagos utcát látunk Nyugat-Londonban. Fel kéne talán tűnjön, hogy időnként ugrik egyet a kép. Én nem fogtam gyanút, végig az álló autóra fókuszáltam. Nem is tűnt fel semmi, pedig közben az utca embere, a parkoló járművek, de még a színes házak is változnak a kép ugrásakor. Persze, lehetne mondani, hogy nem tudtam mit kell figyelni, de egyszerűbb beismerni: az új Fabia tényleg vonzza a tekinteteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?