Ilyen a Tesla értékrend, avagy mi mennyit ér Elon Musknak?

Kiszivárgott a SolarCity-re adott ajánlat összege

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mennyibe kerül a Teslának, hogy saját napelemgyára legyen, és mennyit ér a Pikes Peaken aratott győzelem? Majdnem minden számszerűsíthető.

Az elkövetkezendő tíz év sok egyéb terve mellett írtunk már korábban arról, hogy a Tesla felvásárolja a napelemeket gyártó SolarCity céget, összeget azonban eddig nem rendeltek a tranzakcióhoz. Augusztus első napján viszont napvilágot látott a hír, miszerint 2,6 milliárd dollárért válik a Tesla-konszern részévé a napelemgyártó SolarCity.
Hirdetés
Így tehát nem csupán az energia tárolását tudja megoldani a Tesla házon belül, hanem annak előállítását is, abszolút környezetbarát módon. A villanyautó-tulajdonosoknak ezáltal teljes rendszert adhatnak, ahol a napközben a napelemeken keresztül „termelődő üzemanyag" a Powerwall termékben tárolható és abból éjszaka feltölthető az autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 03:07
    Permalink

    Abban a pillanatban amikor egy feltöltessél kb 500 km megtehető és a töltések lehetősége eléri a mai benzinkutak mennyiségét, akkor elterjedhetnek az elektromos autók is.De Magyarországon nincs elég politikai akarat a zöld beruházásokra.És persze az autók árai sem az általános elterjedést erősítik.

Vélemény, hozzászólás?