Ilyen az új Opel Movano haszonjármű, elektromos is lesz belőle!

Az Opel legnagyobb munkása minden eddiginél menőbb, praktikusabb, sőt, akár még zöldebb is lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel közzétette az első hivatalos fotókat és információkat az új, immár Fiat Ducato alapú Movano-e kishaszonjárművéről. Természetesen az új Movanóból lesz dízel is, de a rivaldafénybe az elektromos változat került.

„Az új Opel Movano-e teszi teljessé elektromos kishaszongépjármű kínálatunkat. Kereskedelmi ügyfeleink tehát kibocsátásmentesen vezethetnek és szállíthatnak. Meggyőződésünk, hogy az új generációs Movano további piaci részesedést fog szerezni a márka számára” - nyilatkozott Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója. Az új generációs Movano már az első naptól elérhető lesz a modern dízelmotorok mellett a nulla helyi károsanyag kibocsátású elektromos változatban is. Az új Movano és a Movano-e az év második felében érkezik az Opel márkakereskedésekbe.
Hirdetés
Városi személy- és áruszállítótól kezdve a hűtőkocsin keresztül a lakóautókig minden készül majd belőle, így tud majd minél többféle igényt kielégíteni az új Movano. Mindemellett városi használat esetén kompromisszummentességet ígérnek az elektromos modell esetében: 122 lóerős, 260 Nm nyomatékot leadó, elektronikusan 110 km/órában szabályozott végsebességű hajtásláncot kap majd, melynek a raktér alá rejtett 37 kWh vagy 70 kWh lítium-ion akkucsomagja a WLTP kombinált ciklusa szerint 117 vagy 224 kilométeres hatótávot ígér. A hagyományosabb 2,2 literes dízelmotorok csúcsteljesítménye 120 és 165 lóerő között mozog. A már 1500-as fordulatszámnál rendelkezésre álló 300 Nm forgatónyomaték is a jó használhatóságot prognosztizálja. Az összes motorváltozathoz hatfokozatú kézi sebességváltó tartozik, ami az első kerekekhez továbbítja az erőt.
Hirdetés
Négyféle hosszúsággal és három magassággal választható a karosszéria, a maximális raktér 8 és 17 köbméter között mozog. A legmagasabb változat ajtajai 2,03 méter magasak, alapesetben 180 fokban nyílnak, de opcionálisan 270 fokra kihajthatók. Össztömege 2,8-tól 4,0 tonnáig terjed, a hasznos teher maximuma pedig 2,1 tonna lehet. 460 milliméteres a küszöbmagasság, a kerékívek között 1422 mm, a panelek között pedig 1870 mm a szélessége. Az alapváltozat utasfülkéje egysoros, háromszemélyes, de elérhető két üléssoros változat is, ami további négy utasülést ad. Az Opel ráadásul előre felkészült, a a speciális átalakításokhoz, például billencsek, platós teherautók és lakóautók számára is alapként szolgálhat majd az akár elektromos Movano.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?