Ilyen az új smart. Tetszik?

Kicsit Renault, kicsit Mercedes - íme a két új smart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Leleplezték az új smartot, mármint a két új smartot, mert a Twingo-alapú fortwo mellett megint lesz nyújtott forfour is.


Nem is egy, de két újdonságáról is lerántotta a leplet a smart. Virtuálisan. Az egyik ugye a kétszemélyes törpe fortwo, a másik a négyszemélyes forfour. A Mercedes-, pontosabban Daimler-tulajdonú márka előbbit Franciaországban, utóbbit Szlovéniában gyártja, s utóbbi, tehát a forfour nyugodtan tekinthető a Renault Twingo, ha nem is édes, de mostohatestvérének, hiszen az.
Hirdetés


A két új smart padlólemeze Renault-féle, s ezen a farmotoros/hátsókerekes platformon érkezik rövidesen a Twingo is. A fortwo hossza maradt 2,69 méter, míg szélessége 10 centit gyarapodva 1,66 m, magassága 1,55 m, tengelytávolsága 1,87 m. A forfour (hasonló szélességgel és magassággal) 3,49 m hosszú 2,49 m-es tengelytávval. A fortwo csomagtere 260 literes, a forfouré alapesetben 185, üléshajtással bővítve 975 literes. A fortwo megőrizte parádés fordulékonyságát: 7,3 m-en elfér, a forfour fordulókör-átmérője 8,95 m.

Motorok: dízel nincs, ami van, az 1,0 literes, szívó 3 hengeres 71 lóerővel és 91 Nm nyomatékkal (tán a Mitsubishitől), valamint 0,9 literes, szintén 3 hengeres turbó 90 lóerővel és 135 Nm-rel biztosan a Renault-tól. A váltó 5 fokozatú manuális vagy 6 sebességes kettős tengelykapcsolós twinamic (tán Renault EDC?) automatizált - a bólogatós robotot nyugdíjazták. Később gyengébb (60 lovas) és izmosabb (100 pluszos Brabus) kivitel is várható. Hivatalos premier októberben Párizsban, a forgalmazás novemberben startol. A fortwo bázisárát 11 ezer euró alá ígéri a smart, a fortwo felára 600 euró lesz.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 05:42
    Permalink

    Egyetértek Brevis veled, ezeket a guruló macskaszállító bokszokat én is süllyesztőbe vetném!! kicsi is, ronda is
    s életveszélyes is. Van birka, kinek megéri, mert lusta parkolni, ezen túlmutatóan 1-2 liter benzinnel kevesebbet eszik. A vérbeli autók akkor is a háromdobozos sedan autók, meg a klasszikus ötajtós kocsik!!

Vélemény, hozzászólás?