Ilyen belülről egy 320-nál eldobott Camaro

Gyorsulási versenyen hibázott a Camaro pilótája, 320 km/h-nál borult

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csúnyán el lehet hajítani egy kocsit, főleg gyorsulási versenyen, ahol a legtöbbet akarják kihozni belőlük. Elég egy apró hiba, egy rosszul adott gázfröccs, vagy elbénázott váltás.

Tisztában van minden versenyző azzal, hogy veszélyes, amit művel, még ha zárt pályán is teszi. Leginkább magában okozhat kárt, legalábbis ha egymaga ül az autóban, ha utassal, érte is ő felel. Ez az eset most elég szerencsésen alakult, Nacho Bernal és utasa is sértetlenül mászott ki a szinte megsemmisült kocsiból. Az eset érdekessége, hogy belső kamerás felvétel is maradt arról, ahogy 200 mérföldnél, nagyjából 320 km/h-nál eldobja az 1800 lóerőre húzott Camarót.
Hirdetés
Az egyik kaliforniai reptéren tartották a gyorsulási versenyt, a régen kifutónak használt aszfaltcsík nyilván nem teljesen tökéletes már. Ez a videóban is látszik, minél gyorsabban megy, annál jobban pattog a kocsi, ráadásul ezeknek az autóknak a futóműve kőkemény kell legyen. Már áthaladt a célvonalon, amikor állítása szerint az egyik első kerék leblokkolt és lecsúszott a kifutóról, amikor lassítani akart. Látva a belső felvételt, csoda, hogy megúszták, rengeteget köszönhetnek a hatpontos bukócsőnek és az ötpontos biztonsági öveknek, meg a bukósisakoknak. Utasa így is eszméletlen volt, mikor a mentők odaértek hozzájuk, de szerencsére hamar észhez tért, talán csak a sokk miatt kábult el picit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?