Ilyen egy 5 millió forintos kínai SUV!

Erős Cadillac utánérzés a Geely új SUV-ja

Kínában már nem új a Boyue neve, hiszen a második generációnál jár a típus. Most frissítették, és egy ráncfelvarrás Kínában is pont úgy zajlik, mint mindenhol máshol. Átrajzolt hűtőmaszk, fényszórók és lökhárítók, na meg némi belső változtatás.

Kicsit mindig dühösek (vagy irigyek?) leszünk, amikor meglátjuk a kínai modellek árait, amelyek persze a saját határaikon belül érvényes számok. Mire ideérnének, addigra már nem lenne annyira rózsás a helyzet, ezért a Geely Boyue is megmarad számunkra egzotikumnak. Ettől függetlenül el lehet játszani a gondolattal, hogyan fogadná a hazai közönség. Simán átszámítva körülbelül 4,7 millió forintért már hazavihető, de mit ad ennyiért? Először is 2,7 méteres tengelytávot, kicsivel több mint 4,5 méteres hosszúságot. Emellett 1,8 méteres szélességet és 1,6 méteres magasságot, illetve alapból 571 literes csomagteret. Ha már szóba jött a beltér, akkor azt is érdemes megjegyezni, hogy a vezető előtt 10,25 colos digitális műszeregység kapott helyet, míg a középkonzolon 13,25 colos az infotainment kijelző.
Hirdetés
Hajtásáról négyhengeres turbós benzinmotor gondoskodik. Az 1,5 literes egység 181 lóerőt tud 290 Nm nyomaték kíséretében, hétfokozatú automatikus sebességváltóval. Üzemanyagtartálya 51 literes, a kínai mérési ciklus szerint 6,3 liter az átlagfogyasztása. Kell ennél több?
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?