Ilyen egy alapos autómosás, kosz biztosan nem maradt

A nagynyomású kézi autómosás új értelmet nyer ebben a videóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mostad már nagynyomású kézi mosóban az autódat és érezted úgy, hogy lehet, hogy túl erős a sugár? Na, ebben a videóban most láthatod, mit művel egy autóval a tényleg túl erős vízsugár.


Sokunknak elég fontos az, hogy az autómosást ne egy gép végezze, hanem mi magunk. Nem is csak azért, hogy saját autónkról mi gondoskodjunk, hanem az érintésmentes mosás miatt is. Kefét csak akkor használunk, ha nagyon muszáj, de ha csak a portól szabadulnánk meg, bőven elég egy párszázas nagynyomású mosás. Ezek a legtöbb esetben hatékonyak, de azért annyira nem, mint ez a megoldás, amihez még védőfelszerelés is szükséges. Na, persze, ezt sem éppen erre tervezték, de elég sokat elárul az erejéről az, hogy teljesen tönkretesz egy autót.
Hirdetés

Ez a vízsugár 3000 bar nyomással lövell ki a pisztoly végén, ezzel vágni lehet, de az ilyen kézi eszközöket leginkább festék eltávolítására használják. Szerencsétlen Peugeot 206-on festék alig maradt, de ahol a lemezeket érte a vízsugár, ott be is horpadt. A műanyag elemeket atomjaira szedte, az üvegeket betörte, és még a gumikat is kiszakította. Ez egy elég durva példa, viszont látványosan szemlélteti azt, hogy az általában lágyan hömpölygő víz brutális fegyverré válhat, bele sem merünk gondolni, mit művelne, ha ember ellen használnák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.11.12. at 11:36
    Permalink

    Igazán érdekes, cseppet sem öncélú videó.
    Tényleg, ha vízsugárral megfelelő, még ennél is nagyobb nyomással lemezeket vágnak, vajon tényleg le tud zúzni egy szerencsétlen 206-ost?
    Nahát, ki gondolta volna ezt?

Vélemény, hozzászólás?