Ilyen egy filmes ugratás igazából

Vagány, ahogy a filmekben ugratnak? Mutatjuk, milyen a valóságban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Menő, amikor a filmekben ugratnak? Valóban, mi sem vetjük meg a látványos jeleneteket, de láttad már, hogy végződik egy ilyen a valóságban? A már annyira nem menő.


Gyerekfejjel és lényegében még felnőttként is hajlamosak vagyunk tátott szájjal nézni az üldözéses autós jeleneteinek ugratásokkal tűzdelt akcióit. Ahogy a rosszfiúk San Francisco utcáin több időt töltenek a levegőben, mint az aszfalton, ahogy Lee tábornok lassítva repül, de említhetnénk K.I.T.T.-et is, amiről viszont most szó lesz, az a Smokey és a bandita főszereplője, a legendás Trans Am. Burt Reynolds volt az egyik legmenőbb a tévé képernyőn, amikor levegőbe rugaszkodott a klasszikus Trans Am-mel, majd földet ért és egy karcolás nélkül folytatta a menekülést. Na, a valóságban messze nem ilyen klassz, ami az autóval történik.
Hirdetés
Egy kaszkadőr shown mutatták meg Amerikában, mi is a sorsa annak az autónak, amelyik a jelenet elején nekifut a rámpának, a hasonlóság kedvéért pedig egy kiszuperált, szépre fényezett Trans Am volt az áldozat. A rámpára még egészben érkezik meg, ám arról olyan parabolikus ívvel távozik, hogy egyenesen orral az aszfaltba fúródik. Ripityára törik az autó orra, összeszakad a futómű és a hasán csúszva várja a megállás pillanatát. A bukókeret és az ötpontos öv megvédte a kaszkadőrt, de egy ilyen leérkezés a való életben akár halálos is lehet, mivel lényegében csillapítás nélkül zuhan az autó az aszfaltra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?