Ilyen egy házi készítésű Porsche Boxster kombi

A puttonyos Boxster hiánypótló lehetett volna a maga idejében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korosodó sportkocsit a Porsche jelenlegi stílusjegyeivel ruházták fel, így akár a mostani kínálatban is megállná a helyét a középmotoros kombi.

Sokáig nem igazán került egy mondatba a Porsche és a praktikum szó, manapság viszont szinte hemzsegnek az ötajtós modellek a stuttgartiaknál. A Porsche Cayenne-t már senkinek sem kell bemutatni, mivel a modell jövőre már nagykorú lesz, a kisebb méretű SUV pedig Macan néven fut, a Panamera második generációjából kombit is kínálnak, de az elektromos Taycanból is jön a puttonyos kivitel. Az első generációs Boxster megjelenésekor az előbb említett ötajtósok közül egyik sem létezett, viszont kínáltak hasonló kialakítású modellt a piacon. A BMW Z3 Coupé készült hasonló felépítéssel, bár ott nagy előny az orrmotor, míg a Boxster esetében a középmotor miatt nem sok értelme lett volna egy ilyen kialakításnak. A kreatív kedvében lévő holland karosszériaépítőket láthatóan nem zavarta a hátrányos anatómia, kombit faragtak a Boxsterből.
Hirdetés
Az átalakítás még ugyan nincs teljesen kész, de az autó alakulása biztató. A kezdeti stádiumban még eléggé tákolásnak tűnik a módosítás, az ismeretlen eredetű hátsó szélvédő is furcsán mutat a sportkocsin. A folyamat előrehaladtával viszont kezd formát önteni a Boxster, ami még ugyan nincs kész, de már látni a fényt az alagút végén. Az alkotók nem végeztek rossz munkát, az ablakok vonala például ízig-vérig porschés, a tető kellemesen lejt, az autó orra és a háta a jelenleg futó 911-esre hajaz. A kompozit anyagnak hála jól összedolgozták az elemeket, az idegen hátsó szélvédő is szépen illeszkedik, a Boxster kombi egy kicsinyített Panamerának is elmegy. A fényezés után vélhetően új gazdát keres majd a különleges sportkocsi, a csupán egy példányban létező Boxster kombi komoly összegért vándorolhat új tulajdonosához.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?