Ilyen egy hibátlan pilóta nélküli kör Goodwoodban

A Roborace autója az első, mely pilóta nélkül teljesített Goodwoodban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Láthatjuk, milyen a két véglet az önvezető autók terén, Goodwoodban megmutatták azt is, milyen, ha valaki tényleg komolyan gondolja a fejlesztést, a Roborace autója feljutott sofőr nélkül.


A Siemens Mustangjának csúfos leégése után a Roborace megmutatta, hogyan kell ezt csinálni. Már Goodwood előtt megmutatták, milyen lenne, ha versenyautójuk végigmenne a híres pályán, aztán megmutatták, mit tud élőben. Az eredmény döbbenetes, már az autó kinézete is határozottan mutatja, hogy nincs helye a sofőrnek sem, csak egy puszta váz, négy kerékkel és futurisztikus formatervvel.
Hirdetés

A futurisztikusság viszont erősen kérdőjeles, a Roborace autója kész, működik és önmagától hibátlanul teljesítette a távot. Akkor ez most a jelen, nem igaz? Egy rakás hosszú és rövidtávú radart, ultrahangos szenzorokat és egy nagyteljesítményű GPS helymeghatározó rendszert rejt a versenyautó, melyet kerekenként egy-egy villanymotor hajt, összesen 500 lóerővel. Goodwood mostantól nem csak a benzingőzről, a felfoghatatlan értékű vasakról lesz híres, hanem arról is, hogy sofőr nélkül is teljesítették már a pályát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?