Ilyen is lehetne 2016-os Opel Astra

Virtuáltuning: grafikán a következő Opel Astra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel Astra következő, K szériája csak a jövő évben mutatkozik be. Kémfotón már láttuk, most megnézhetjük grafikán is, milyen lehetne.


Remco Meulendijk legújabb spekulatív autóterve az európai piac egyik klasszisa, az Opel Astra hamarosan bemutatkozó új szériáját mutatja meg. Meulendijk RM Design név alatt prezentált K Astrája a korábbi Monza tanulmány vonásait ötvözi, a már 2009 óta futó J Astra sziluettjével. A következő Astrát már 2015 második felében bemutatják, decemberre állítólag már piacon lehet. A tervezés legvégső fázisánál tartanak már, így a végeleges formája is elvileg kész, a finomhangolása zajlik még. Ez lesz a történelem első kompakt Opelje, ami kizárólag Németországon kívül készül majd. Gyártása az angliai Ellesmere Porton kívül a hozzánk közelebb eső lengyelországi Gliwicében zajlik majd.
Hirdetés


Remco Meulendijk a grafikán látható kék autó megrajzolásához felhasználta a legfrissebb kémfotókat, amik szerint az új Astra megtartja az előd formáját. Szinte változatlannak tűnnek az arányok és a méretek is, de az ígéretek szerint szellősebb lesz a beltere, ami a ferdehátú hátsó lábterét ismerve nem jön rosszul. Ahogy a másik igen kritikus pont, a tömeg csökkentése sem. Igazság szerint az eddigi hírekben szereplő 100 kilogrammos fogyókúrával sem lenne a kategória pehelysúlyú bajnoka a kompakt Opel, de ne temessük előre. Kérdés még, hogy a költség okokból előnyös Watt kitámasztó rudas, de alapvetően hosszanti csatolt lengőkaros futómű marad-e. Lehetséges, hogy a Volkswagen Golf mintájára az erősebb változatok tömblengőkaros rendszert kapnának, alapnak meg maradna az egyszerűbb megoldás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?