Ilyen lehet a BMW X7?

Nem csak a 7-es, a Rolls-Royce SUV rokona is lehet a BMW X7

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már egy éve tudott, hogy a BMW elkészíti az X7 szabadidő-autót, most egy dizájnterv és számos pletyka is napvilágot látott vele kapcsolatban.

Bár odébb még, leghamarabb két év múlva várható a BMW X7 óriás SUV bemutatkozása, a maláj származású, de Szingapúrban élő, önmagát csak autóipari manipulátorként aposztrofáló Theophilus Chin elkészítette annak lehetséges képét
Hirdetés

A spanyol Motor.es oldal szerint a BMW mostanság kezdett csúcs szabadidő-autójának fejlesztéséhez. Az állítólag G07 kódnéven futó modell a pletykák szerint nem csak a következő 7-es limuzinnal, hanem a Rolls-Royce SUV-jával is rokon lesz, futóművének elemei ugyanakkor az X5-ből jöhetnek majd. Csupán far- és xDrive összkerékhajtású verziók egyaránt várhatók. A X5-ösből nemrég debütált xDrvie40e verzióhoz hasonlóan konnektoros hibrid is sanszos, a kínálat csúcsán pedig egy 6,0 literes V12-es benzines állhat 544 lóerővel és 750 Nm nyomatékkal. Bár az utastér hétüléses kivitelt is ígér, helykínálatával állítólag a 7-esnél is jobb lesz. "Kistestvéréhez" hasonlóan a BMW X7 gyártása is Spartanburgban, az Egyesült Államokban lesz - a gyárat 1 milliárd dollár befektetésével készítik fel az X7 évi 45 000 példányos volumenének előállítására.

Bár az X7 műszaki részleteiről még elvétve vannak csak információk, tervezett alapára már ismert: 130 000 euró, azaz uszkve 39 millió forint. Az új modell kapcsán egy kérdés mindenképpen adódik: vajon ebből is lesz lejtőshátú, azaz X8 verzió is vagy az X6 marad a bajorok csúcs-terepkupéja?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?