Ilyen lehetne a BMW Allroad quattrója

A BMW 5 Touringból faragtak egy emelt hasú változatot, egyelőre csak virtuálisan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi és a Volvo már húsz évvel ezelőtt meglátta a lehetőséget a terepes kombikban, a Mercedes jóval később, a BMW pedig sehogy sem szállt fel erre a vonatra - eddig.

Az SUV-k berobbanása előtt amolyan vihar előtti csendnek tekinthetők az emelt hasú kombik: már volt terepjárós külsőre igény, de terepjárós karosszériára még csak kevesen gondoltak. A kategória legismertebb képviselői az Audi Allroad quattro és a Volvo XC70, de a Subaru is sem maradt ki, a japánok már 1994-ben piacra léptek az Outbackkel. A Mercedes sokáig elzárkózott a terepes puttonyos gondolatától, végül 2016-ban adták be a derekukat. A most is készülő W 213 kódra hallgató ötödik generációs E-osztály kombijából öt évvel ezelőtt készült el az All-Terrain névre hallgató megemelt, körbeműanyagozott változat, így 17 év után konkurenciát kapott az Audi.
Hirdetés
A BMW eddig nem mutatott érdeklődést a kategória iránt, ezért kénytelenek voltak a virtuális dizájnerek készíteni egy emelt hasú kombit. Az alapot az ötös kombiváltozata szolgáltatta, abból is egy 530d, ami eleve kérhető négykerékhajtással, a 286 lovas gázolajos pedig remek párosítás lenne a könnyű terepen is elboldoguló BMW-hez. A németek marketingcsapatának sem kellene törnie már a fejét, ha valóban megvalósítanák a modellt. Az virtuális autó az X 530d nevet kapta, ami hasonló, mint az M550d elnevezése: mutatja, hogy merrefelé orientálódik a modell, de mégsem abban a csapatban játszik. A virtuális kombinál is a már bevált receptet követték a tervezők. Az autót picit megemelték, a küszöbök, a kerékjáratok és a lökhárítók fényezetlen fekete műanyagot kaptak, ami terepjárós hatást kelt, plusz ennyivel is kevesebb a sérülékeny fényezett rész. A fekete részek mellett ezüst a diffúzorimitáció és a küszöbök dísze, ami így együtt egészen gusztusosra sikerült. Ha az Audinak és a Mercedesnek bejött ez a koncepció, valószínűleg a BMW is találna vevőket az emelt ötösre. Ha ennek a modellnek a megjelenésére nem is érdemes várni, azért tartogat kombifronton újdonságot a BMW. Nemsokára megérkezhet az M3 kombi változata, ami már a BMW M Town videójában is felbukkant.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.02.03. at 21:09
    Permalink

    Éppen nemrég írtam valamelyik oldalon, hogy csodálkozom, hogy a BMW még nem hozott ki ilyen emelt kombit. Szerintem jó lenne ilyen formátumban a 3-mas és az 5-ös kombi is. Szerintem vennék is, mint minden BMW-t.

Vélemény, hozzászólás?