Ilyen lehetne a Dacia Grand Duster

Vagány és hétüléses Dacia? A Grand Duster jelenthetné ezt!

Fontos kiemelni, hogy szó sincs gyári infókról, csupán találgatásokról és Photoshop-zsonglőrködésről: a Renault Koleosból épülve készült el a Dacia Grand Duster.

Bár hazánkban a nagycsaládosok 2,5 millió forintos állami támogatása olyannyira komoly löketet adott a piac legolcsóbb hétülésesének számító Dacia Lodgynak, hogy az első félévben a legnépszerűbb modellnek bizonyult. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a Suzuki tavaly év végén kiárusította a még nem lágy hibrid Vitarákat, a készletek pedig idén lassan töltődtek, a gyártást pedig a koronavírus is lassította. A Lodgy viszont önmagában nem akkora sláger a Daciánál, mint például a Duster, így aztán kevéssé meglepő módon már kész tény, hogy a hagyományos praktikus egyterű utód nélkül fog kifutni. Aggodalomra azonban - egyelőre - semmi ok, az importőrtől származó információk szerint jövő év végéig még gyártásban tartják a hazai nagycsaládosok kedvenc modelljét. Utódja kapcsán felmerült már a pletyka, hogy egy Duster jellegű, ám hétüléses szabadidő-autó válthatja a Lodgyt, hiszen ma az kell a népnek, különösen a nem a magyarhoz hasonlóan erősen árérzékeny piacokon. Gyári megerősítés még nincs a Grand Duster érkezéséről, ám Kleber Silva elkészítette a Renault Koleosból és az új, immár az aktuális Renault Clio és Captur alapjait is adó CMF-B platformra épülő Logan/Sandero/Sandero Stepway modellek dizájnelemeiből a Grand Dustert, ami valóban egy egészen vagány és minden bizonnyal továbbra is árbajnok hétüléses SUV lehetne. Hogy lesz-e belőle valóság, arról egyelőre semmi infó nincs, az viszont biztos, hogy jövő héten debütál a Dacia új kisautó modellsora, sőt, idén még első teljesen elektromos modellje, a Spring is bemutatkozik jelen infók szerint.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?