Ilyen lehetne a legsportosabb Porsche Cayman, a GT4

Virtuáltuning: Porsche Cayman GT4 stílusterv

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már alig várjuk a Porsche Cayman GT4 bemutatását. A francia Virtuel-Car segít elképzelni, hogy milyen is lehet.


A GT4-ről még pontosan azt sem tudni, hogy ez lesz-e a neve, vagy GT3, mint a 911-es legkeményebb szívómotoros, gyakorlatilag pályakész versenyautó változatának. Felmerült korábban a Cayman R név is, ahogy az is, hogy nem a 911-esből ismert 3,8 literes boxer hathengeres fogja hajtani, hanem egy turbós négyhengeresből és elektromotorokból álló hibridrendszer. Csak az biztos, hogy a rajongók úgy várják, mint a messiást. A Cayman - tehát a zárt tetős Boxster - evolúciója mára odáig jutott, hogy erősebb változatai potensebb sportkocsik a nagy testvér, a mára tökéletes gran turismóvá vált 911-esnél.
Hirdetés


Éppen ezért volt nagyon nagy szám a Cayman S-nél erősebb GTS márciusi bemutatása. Bár alig 15 lóval tud többet, sportos kiegészítőivel fokozza az amúgy is remek kocsi jó tulajdonságait, meg a hamisítatlan Porsche hangulatot. A rajongók mindíg többet akarnak, de a piac és az autókat birtokló gazdag vásárlók is. A Porsche, a lesifotósok megörökítette képek szerint nagyon dolgozik valami erősebb Caymanon. A francia Virtuel-Car dizájnerei a lesifotók és a GTS ötvözetéből alkották meg ezt a fehér autót bemutató látványtervet. Eszerint a GT4 legnagyobb újdonsága a méretes fix hátsó szárny és a jókora légbeömlőket befogadó, agresszív kinézetű első kötény. Az eddigi változatokénál erősebb fékek és a mélyebbre ültetett karosszéria alap. Erejét a jól értesültek 450 lóerősre teszik, ami jóval több a Cayman GTS 340-énél és majdhogynem bütykére lép a 475 lóerős 911 GT3-nak. Akárhogy is lesz, sikerre van ítélve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?