Ilyen lehetne a Volvo C90

Az olaszok leporolták a Volvo Concept Coupe terveit, C90-nek nevezték el

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van már szedán, kombi, meg persze SUV is a Volvo nagyautó-családjában. A kupéra pedig még mindig csak várunk. Ha megvalósulna, ilyen lehetne.


Csaknem három évvel ezelőtt, 2013 őszén debütált a Volvo mai dizájnnyelvét előlegező Concept Coupe, amiről már akkor is tudtuk, hogy SPA (Scalable Product Architecture) padlólemezével az XC90 alapjait is adja. Azóta be is futott az XC90, a moduláris platformon az S90 limuzin és a V90 kombi is, de a belőlük faragott, az alapokat is adó C90 még nem. Az olasz OmniAuto most elővette a korábbi terveket és megrajzolta, szerintük miként nézhetne ki a C90.

Az olaszok szerint, ha lenne C90, az alig különbözne az egykori dizájnkoncepciótól.

Mindössze a lökhárítókat rajzolták egy hajszálnyit át, virtuálisan hagyományos kilincseket szereltek a karosszériára. Maradt a LED fényszóró, ma már természetesen Thor villámisten kalapácsával. Ha megvalósulna, minden bizonnyal ugyanúgy lenne belőle T8 hibrid, ahogyan az S-/V-/XC90 modellekből. Bár vicc, de utóbbi verzióval 400 lóerő feletti teljesítményével és a villanymotorját kiegészítő 2,0 literes turbómotorjával is zöld rendszámot kaphatna hazánkban.
Hirdetés

Ugyanakkor messze nem biztos, hogy lesz egyáltalán C90. A Volvo számára jelenleg fontosabb, hogy kompakt 40-es és felső-középkategóriás 60-as sorozatát megújítsa. A palettán ugyanis ezek a jelentősebb volument termelő sorozatok, ráadásul nem is frissek már.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?