Ilyen lenne a Nissan Juke raliváltozata!

A Nissan ralisikerei előtt tiszteleg a Juke Rally Tribute koncepicóautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos csak képeken létezik a raliautóvá alakított Juke, amelyhez az egykor valóban raliversenyeken induló Datsun 240Z-ből merítettek ihletet.

Nagy meglepetést okozott a Nissan, amikor 1970-es évek elején benevezett a Safari Rallyra. Akkor még a Datsun néven, 1970-ben egy 1600 SSS modellel, majd 1971-ben 240Z-vel és az Edgar Herrmann és Hans Schuller párossal. Mindkét évben győztesként hagyták ott a verseny helyszínét, ennek emlékére készítette el a Juke virtuális raliváltozatát a japán márka. Mivel ez a Juke akár tereprali versenyekre is jó lenne a magasságát tekintve, akár a Dakaron is indulhatna. Jóval nagyobb kerékjárati íveket kapott, hogy a vaskos terepgumik elférjenek alatta, illetve extra fényszórókat a motorháztetőre, illetve a tetőre, ami nem szokatlan a Safari Rallykon. Az autó fényezése is utalás, az 1971-es Datsun 240Z-re, amely elhozta az aranyérmet. Ráadásul azt az autót is leképezték a virtuális térben, hogy aki nem ismerné, biztosan megértse a párhuzamot. A renderelt rali-Juke már csak abból az apropóból is érdekes, hogy idén visszatért a Rali Világbajnokság mezőnye a legendás versenyre, igaz a Nissan nélkül.
Hirdetés
Mivel csak “papíron” létezik a Juke raliváltozata, mindenképp környezetbarát, ám ha a valóságban is megépítenék, a Nissan egy hibrid hajtásláncot képzel bele. Talán még ahhoz is megjön a kedvük, hogy az előző generáció R modelljéhez hasonlóan egy izmos Juke-ot is piacra dobjanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?