Ilyen lenne a szupercsapat Opel furgonja

Kéttónusú fényezés és V8-as hang teszi menőbbé az új Zafirát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Zafira név alatt most már nem a szokványos egyterűt találjuk az Opel palettáján. Sőt, a név is Zafira Life-ra változott, ám most előrukkoltak a PSA közös platfomjára épülő kisbusz vadított változatával.

Szándékosan az egykor oly népszerű „A szupercsapat” című sorozatban látott GMC Vandurát mintázza az Opel különleges Zafira Life modellje. Persze azért nem egy az egyben. Például teljesen más színekkel festették a karosszériát. A sorozatban látott Chevy ugyanis fekete és szürke, vörös csíkkal, az Opel pedig fehér és kék, amit egy neonzöld (vagy sárga?) csík választ el. Igaz, maga a csík ugyanolyan, mint a sorozatbeli autón, viszont a hátsó szárny ismét csak megidézi, de nem másolja az eredetit. A Zafirát még 20 colos BBS felnikkel is csinosították, mögöttük pedig Brembo fékek feszítenek sárgára (vagy neonzöldre?) fényezett, négydugattyús nyergekkel. A motortérben kétliteres dízel morog V8-as hanggenerátorral, hogy ne legyen hiányérzete a szupercsapat rajongóknak. Érdekes viszont, hogy az egykori Chevy furgonban dolgozó 5,7 literes V8-as motor 160 lóerőt és 339 Nm forgatónyomatékot adott, addig az Opel háromszor kisebb motorja 174 lóerőt és 400 Nm forgatónyomatékot mutathat fel. Ezt az erőt pedig nyolcfokozatú, automatikus sebességváltó továbbítja az első kerekek felé.
Hirdetés
Sajnos, aki beleszeretett a képek alapján, gyorsan szomorú lesz. Bár a tuning Zafira Life teljes mértékben megfelel a forgalomba helyezés követelményeinek, az Opel még csak kis szériában sem tervezi a megbolondított furgonjának piacra dobását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?