Ilyen lenne, ha visszatérne a Volga?

Fényűző Volga tanulmányautó 2020-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volga egy elképzelt jövőbeli modelljét rajzolta meg a grafikus, ami az elődökre kevésbé, a 2017-es Lincoln Continentalra inkább hasonlít.


Talán kis hazánkban élesen az emlékekben él az egykori Volga márka, ami a ladás köznép számára nem volt elérhető, helyette általában sokkal rosszabb üzenetet hordozott magával. Csak politikához közeli személyek és szervezetek járhattak a nagy fekete billegősökkel. Mára persze nincs Szovjetunió, Oroszország felsőbb rétege pedig a hosszított tengelytávú nyugati autócsodákra tért át. Egy grafikus, név szerint Alexander Shtorm viszont továbbgondolta a szovjet márka jövőjét és elkészítette a Volga 2020 Conceptet. Elmondása szerint a koros elődöket használta inspirációként, pedig nehéz bármilyen hasonlóságot találni a legendás M21 vagy akár a hazánkban szintén ismert M24 és a grafika között. Még a későbbi modellekre sem hasonlít, mint a 31105 vagy a 3111.
Hirdetés

Egyetlen közös tényezőjük az lehet, hogy a felső réteget célozzák, luxus körítéssel. Egyébként pedig a más márkáktól összeollózott tipikus jegyeket vegyítette, én leginkább a 2017-es Lincoln Continentalt látom bele. A végeredmény egy lapos, szélesen terpesztő, sportos kiállítású szedán, aminek egyébként a szélvédője méretes tetőablakban, majd hátsó ablakban folytatódik. Úgy érzem, nem sikerült megfogni a Volga márka filozófiáját és karakterét, de várjuk az egyéb véleményeket is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 16:31
  Permalink

  Az A oszlop dőlésszögét és a tükör formáját elnézve valszeg ez a beltér nem ehhez az autóhoz tartozik, de az embernek az az érzése hogy talán ez ez egy kép nem “fotoshop”, illetve egy makett.

 • 2017.10.27. at 16:31
  Permalink

  Én személy szerint örülök neki hogy ebből a Volgából nem lesz semmi … egy ilyen förmedvényt látni az úton ….ahhhh .

  Fura hogy 4-5 évenként mindig feltámad pár letűnt kor maradványa . Legutóbb meg így nézett ki a Volga már akkor is sorozatgyártásról ábrándoztak . [url]http://staxnet.com/image.axd?picture=/2015/11/2-20.jpg[/url] , [url]http://staxnet.com/image.axd?picture=/2015/11/3-19.jpg[/url] , mondjuk azért ez a belső 2012 ben mikor ezek a képek megjelentek erősen túlzás egy ilyen autóban … már már a felső kategóriába beillő dizájnos beltér Audi , Merci ,BMW minőséggel … [url]http://staxnet.com/image.axd?picture=/2015/11/1-20.jpg[/url] … azért ez mindent visz :DDDD

 • 2017.10.27. at 16:31
  Permalink

  Annyiban hibás a cikk, hogy a Volga nem autómárka volt, hanem a GAZ gyár egyik típusa. Úgy, mint pl. a GAZ 66-os, 69-es vagy a GazElla. Nincs is olyan, hogy Volga-embléma, mindegyik orrán a GAZ-jelvény díszeleg. Jó lenne újra az élők sorában látni egy ex-szoci márkát vagy típust, a közelmúltban voltak is ilyen megvillanások(Trabant nT, Yugo, Aro), de sajnos ezekből úgysem lesz valóság. A Trabant esetében pedig már nagyon ígéretesen haladtak a dolgok a Herpa közreműködésével.

Vélemény, hozzászólás?