Ilyen lesz a nyolcas Golf kombija

Kémfotók érkeztek a Volkswagen Golf Variant legújabb generációjának teszteléséről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen kisebbik puttonyosa a tesztelés közben készült fotók alapján úgy tűnik, túléli a generációváltást, és remélhetőleg a szoftverproblémák miatti késéseket is.

Hiába a SUV-őrület, a Volkswagen nem feledkezik meg azokról sem, akik nagy helykínálatot szeretnének, de magas üléspozícióra nincs szükségük. A németek legnépszerűbb modellje, a Golf pedig van annyira sokoldalú, hogy több bőrt is le lehessen húzni róla, készült már három- és ötajtósként, egyterűként, kabrióként, terepesített kompaktként és persze kombiként is - a számos sportváltozatról nem is beszélve.
Hirdetés
A nyolcadik generációval ezek közül több is megszűnik, ám a puttonyos Golf visszatér, mint ahogy azt a Motor1.com kémfotóin is láthatjuk. Alapvetően örülhetünk neki, hogy alig álcázták a tesztpéldányt, bár ez igazából nem is meglepő: a hátsó traktust leszámítva teljesen megegyezik a kompakt kivitellel a karosszéria, nem is nagyon lenne mit álcázni. Hátul az előző generációról származó fényszórókat imitáló matricákkal takarták le a kocsit, ettől függetlenül azonban szinte biztosra vehető, hogy a már bemutatott nyolcas Golf hátsó lámpája fog ott világítani, ez az álcázás alatt nagyjából ki is vehető. Ennél érdekesebb a hátsó ablakkeret és a C-oszlop találkozása, itt fekete takarással próbálják leplezni a kombi végső formavilágát, alaposabban megnézve azonban látszik, hogy viszonylag meredeken lejt a felső ablakvonal, ezáltal sportosabb, dinamikusabb stílusú lesz a jármű. A beltérről nem érkeztek képek, bár itt sem számítunk újdonságokra, a műszerfal valószínűleg ugyanaz lesz, mint a kompaktban, esetleg a hátsó üléssor helykínálata okozhat majd meglepetéseket.
Hirdetés
A motorkínálatról egyelőre nem tudunk biztosat, bár logikus lenne az alapverziókban lévő erőforrások megjelenése a kombiban is. A kérdéses modell a Golf Variant R, ami a hetedik generációnál ugyanis még létezett - örömmel vennénk az érkezését, olcsóbb alternatíva lehetne az Audi RS6 helyett a gyors puttonyosok rajongóinak. Érdekes módon GTI változat nem, GTD viszont készült a régebbi Golfból, az új esetében még szintén nincs információnk ezekről, csakúgy, mint a konnektoros hibrid GTE-ről sem, bár egyikük sem kizárt. A következő hónapokban többet tudunk majd, remélhetőleg nem kell sokat várni az új Golf Variant érkezésére, bár a napokban érkezett hírek alapján nincsenek túl jó helyzetben a Golfok: az éppen újrainduló gyárakban készülő darabokat raktáron tartják, ugyanis egy szoftverhiba miatt nem kerülhetnek piacra. A probléma a segélyhívó gomb működésével van, ennek megoldása elvileg már nyárra meglesz, addig azonban várniuk kell a rendelésüket már leadott vevőknek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?