Ilyen lesz az új Ford Mondeo?

Bemutatták az első nagyrészt kínai fejlesztésű Fordot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Habár a Ford nem erősítette meg, mégis egybehangzó vélemények alapján az Evos mutatja meg, hogy milyen lesz a Mondeo következő generációja, vagy éppen utódja.

Hónapok óta pletykálják, hogy a Ford Mondeo szabadidő-autóvá alakulva folytathatja a pályafutását. Ennek alátámasztására bukkantak fel kémfotók, skiccek és fantáziarajzok az autó következő generációjáról, amelyek közül néhány egészen valóságosnak hatott. Mégpedig azért, mert valójában a Ford Evost ábrázolták, amelyet a Sanghaji Autószalonon most megmutattak a nagyközönségnek. Az Evos egy igazi öszvér, nagyon hasonló a koncepció az új Citroën C5 X-hez, amely egyszerre próbál SUV, kombi és limuzin is lenni. Az autó további érdekessége, hogy fejlesztésében javarészt a kínai Ford központ munkatársai vettek részt, ám nagyon valószínű, hogy Európába és az USA-ba is eljut az autó, ha nem is teljesen ebben a formában. Illetve a hajtásláncok is kérdésesek. Erről még semmit nem árult el a Ford, ám a korábban felvázolt terveik alapján, ha eljut felénk, biztos, hogy csak hibrid változatok lesznek. Egyelőre nem mutattak sok képet az autóról, a hátsóját úgy, ahogy el is felejtették megmutatni, viszont a műszerfalat már láthatjuk. Korunk divatjának megfelelően, hatalmas, egybefüggő kijelző uralja a látképet, a fizikai gombok szinte eltűntek. Remélhetőleg hamarosan még több információt is megosztanak az autóról, ami a korábbi híreknek megfelelően messze nem biztos, hogy Mondeo néven jön, de alighanem a helyére.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?