Ilyen lesz az új Smart

Beetető videón az új Smart Fortwo és Forfour

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A harmadik generációs Smart Renault-alapokon fog kijönni és újra lesz Forfour is. Hogy milyen, azt kisfilmen mutatta meg a gyártó.


A Smart a kilencvenes években még mint a Smart óragyár és a Daimler együttműködése jött létre. Neve is innen ered, a Swatch Mercedes Art szavakból. Azóta a kis kétüléses két generációban készült, de volt roadster is és a hamvába holt, Mitsubishi Colt-alapú Forfour négyüléses is. A generációváltással ez utóbbi újjáéled, ennek is a Daimler-Benz partnere, a Renault adja az alapjait. A harmadik generációs, farmotoros Renault Twingo motorjait is beépítik majd mindkettőbe, az alap a háromhengeres 1,0 literes lesz 70 lóerővel és 91 Nm nyomatékkal. Ennél erősebb a szintén háromhengeres 0,9-es turbós, az 90 lóerőt és 135 Nm-t teljesít. A motorokon túl más egyezés is lesz, a francia testvérrel 70 százalékban egyezni fog az új Smart, az eltérést csak a külcsín adja majd.
Hirdetés


Ahogy eddig, úgy ezután is lehet számítani a Brabus-tuningos változatra, az legalább 100 lóerős lesz, és elkészítik a kiskocsi elektromos változatát is. A Fortwo szélessége nő 100 millimétert, hossza nem változik. A Forfour hossza 3,5 méter körül lesz, várhatóan rövidebb, mint az elődjéé. Mindkettő hátsókerékhajtású és farmotoros, váltójuk ötfokozatú kézi lesz, vagy hatfokozatú automata. Az új Smartokat még a hónap közepén leleplezik, utána nem sokkal már rendelhetőek lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?