Ilyen luxusautót is tudnak csinálni a kínaiak: Qoros 9

Audi A8 és BMW 7-es konkurens Kínából: Qoros 9

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A modelljeit az Audihoz és a BMW-hez hasonlóan számokkal jelölő kínai Qoros legújabb koncepciója a Qoros 9 luxusautó.

Habár - minőségével és a kínaiak közül a Qoros 3 által elsőként elért 5 csillagos Euro NCAP törésteszttel - kétségtelenül az európai (meg persze japán és amerikai, stb.) autókat leginkább fenyegető kínai autógyártó a Qoros, egyelőre ezzel sem igen találkozhatunk az öreg kontinensen. Viszont az egyértelmű, hogy nagyon készülnek a piachódításra.
Hirdetés

Már készül szabadidő-autójuk, most pedig egy 29 éves, a cégnél féléves gyakornoki ösztöndíjat kapott dizájnerrel azt rajzoltatták meg, hogy ő miként képzelné el a cég 2020-ban megépítendő luxusautóját. Jihoon Seo autóipari formatervező luxusautósan magas és vállas oldalfalakat és frontot, természetesen LED lámpákat, lejtős, alul természetesen diffúzoros fart, azaz dinamikus vonalakkal rajzolt karosszériát rajzolt. A Qoros 9 ráadásul nem csak virtuálisan létezik, állítólag már 1:4 arányú kicsinyített mását is elkészítették.
Hogy a Qoros 9 a most látható módon nem fog megvalósulni, az biztos, ám a tanulmány elkészítéséből kiolvasható, 5-6 év múlva a világ meghódítására épített luxusautóval jelentkezhetnek a kínaiak. Amilyen ütemben dolgozzák le autóipari hátrányukat, akár esélyük is lehet arra, hogy megszorongassák akár a patinás gyártókat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?