Ilyen Rolls-Royce soha nem fog a garázsodban állni!

Egyetlen darabos széria a Rolls-Royce Sweptail

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze egyetlen példányban, ügyfélrendelésre készült a klasszikus vonalvezetésű, alapjától merőben eltérő Rolls-Royce Sweptail.

Nem, nem a legújabb Rolls-Royce modellt látjuk. Mindössze egyetlen darab készült a hajófenekű Sweptailből, és nem is fog több épülni belőle. Az egyedülálló luxusautót egy eddig meg nem nevezett, ám a gyár állítása szerint magasan kiemelt ügyfél rendelte. Azt is hozzátették, hogy eddig sem gyakran készült, és eztán sem fog sokszor készülni ehhez hasonló egyetlen szériás modelljük, most azonban minden adott volt, hogy sikeres legyen a projekt. „Volt egy álom, egy elképzelés, ezt próbáltuk a lehető legjobban megvalósítani. Nem azt néztük, hogy mennyibe fog kerül.” A Rolls-Royce Sweptail, ahogy finoman átrajzolt orra is utal rá, az épp leköszönő Phantom Coupéra épült, ám egyedi formavilágot és megoldásokat kapott kívül-belül. A külsőt a múlt ihlette, a far hosszan elnyújtott csúcsban végződik, és ez az, amivel igazán állakat ejtett.
Hirdetés
Az utastér is egyedi, a Rolls-Royce szerint a legletisztultabb műszerfalat alkották meg, bár erről hivatalos fotó nincs. Az szintén nem ismert, hogy a teljesítményen változtattak-e. Annyit azért tudni, hogy dobták a hátsó üléseket, és gyönyörűen megmunkált fabetéteket szereltek be helyettük. A középkonzolba pezsgőtartó került, az ajtókba esernyők. A fejlesztési és tervezési folyamat állítólag 4 évig tartott, persze közösen a megrendelővel. A világ legdrágább új autójának mondják, pletykák szerint akár 10 millió font is lehet, bár ezt a brit gyár erősítette meg. Arra a kérdésre, hogy mennyibe került, a következőket válaszolták: „Lényegesen drága, lényegesen drága... A későbbiekben is odafigyelünk az ügyfelek kéréseire, és megpróbáljuk megvalósítani egyedi gondolataikat. Keressük a megfelelő forrásokat, hogy több egyedi modellt alkothassunk.” - tette hozzá a Rolls-Royce vezére, utalva arra, hogy több ilyen modell is készülhet a jövőben, csupán a megfelelő anyagi forrás szükséges. Valószínűleg nem sok esélyünk lesz, hogy valaha élőben lássuk az egyedülálló luxusautót, ám a Rolls-Royce kiállította a Villa d'Este-n.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?