Ilyenek lesznek a taxik a jövőben?

Összeborult egy amerikai és egy kínai vállalat, hogy megalkossa a jövő taxiját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába keresel kormánykereket a Waymo taxijában, mert tényleg nincs. Az amerikai vállalat a Zeekr kínai céggel közösen fejleszti az önvezető taxit.

Lassan már követhetetlen az új kínai autómárkák néváradata, ám most ismét egy újat kell ízlelgetni: Zeekr. A Geely szárnyai alatt működő új márka eddig csak egy átemblémázott Lynk&Co modellt adott a világnak, ám biztos, hogy komoly szándékkal hozták létre, hiszen az amerikai Waymo vállalattal karöltve önvezető taxit is fejlesztenek. Egészen pontosan önvezetőt is. Hiszen a még névtelenül megmutatott kisbusz állítólag kormánykerékkel és anélkül is rendelhető lesz. A képeken ötszemélyesnek tűnő járművet nyílt forráskódú szoftver irányíthatja majd, az utasterét pedig ezernyi módon konfigurálhatják a megrendelők. Az autót a Geely göteborgi központjában fejlesztik, Kínában gyártanák, a Waymo pedig az önvezető rendszerének tökéletesítésén fáradozik. A jövőben is ezt a koncepciót szeretnék megtartani. Magyarán a kínai gyártású járművekhez kínálna a Waymo autonóm vezetésre képes rendszereket. Persze a kisbusz még csak tanulmányautó, hajtásláncáról nem tudni semmit, csak annyit árultak el, hogy a Zeekr 001 modell adja az alapját. Arról nem osztottak meg információt, hogy sorozatgyártásba mikor kerülhet, arról pedig főleg nem tudni még pontosat, hogy vezető nélküli, kínai taxik mikortól közlekednek majd az USA útjain.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?